Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський вимагає звільнення глав Нацполіціі і СБУ, безпорадних в боротьбі з "бурштинової мафією"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський вимагає звільнення глав Нацполіціі і СБУ, безпорадних в боротьбі з "бурштинової мафією"

Володимир Зеленський продовжує скорочувати штат керівників в Житомирській області

12 серпня 2019, 14:21 comments3980
Поділіться публікацією:
Зеленський вимагає звільнення глав Нацполіціі і СБУ, безпорадних в боротьбі з "бурштинової мафією"

Президент України Володимир Зеленський вимагає звільнення керівників обласних управлінь Національної поліції і СБУ, які, на його думку, не можуть або не хочуть ліквідувати незаконний видобуток бурштину.

Про це йшлося сьогодні на нараді з питань незаконного видобутку бурштину в Житомирській області, куди гарант прибув вранці.

"Я вам дуже рекомендую покинути свій пост. Я буду говорити про це з паном Аваковим і паном Князєвим (міністром МВС і главою Нацполіціі — прим.ред.), — позначив Зеленський після розмови з начальником ГУ НП Житомирщини В'ячеславом Печененко.

Глава держави заявив, що, за наявною у нього інформацією, чорний ринок видобутку і збуту бурштину приносить до півмільярда доларів на рік, а регіональна поліція покриває це "вигідну справу".

Печененко він дорікнув тим, що за три роки, коли він очолював обласну поліцію, ситуація не змінилася на краще. Відзначимо, що даний начальник обласної Нацполіціі займає свою посаду з травня 2016 року.

Розібравшись з Печеренко, Зеленський поставив питання про участь в кримінальному видобутку бурштину головою Управління СБУ Житомирської області Віктора Панасюка. Той заявив, що Служба безпеки не бере участі в незаконних "схемах", але це Зеленського не переконало.

"Ми змінимо голову Служби безпеки Житомирської області. Я хотів би, щоб Іван Геннадійович Баканов (т.в.о.глави СБУ — прим. ред.) розглянув іншу кандидатуру", — резюмував президент.

Він також хотів поспілкуватися з прокурором області Любомиром Войтовичем, але той, за словами його заступника, знаходиться у відпустці за межами України.

Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомляло, що на цьому ж зібранні президент Володимир Зеленський звернувся до головного лісничого Житомирської області з вимогою написати заяву про звільнення за власним бажанням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!