Головна Новини Політика внутрішня політика Протести в Гонконгу: МЗС оприлюднив рекомендації українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Протести в Гонконгу: МЗС оприлюднив рекомендації українцям

Стало відомо, що робити у разі виникнення надзвичайної ситуації, виникнення загрози життю та здоров'ю чи обставин, що вимагають негайного консульського реагування

13 серпня 2019, 07:51 comments3030
Поділіться публікацією:
Протести в Гонконгу: МЗС оприлюднив рекомендації українцям

МЗС надало рекомендації для українців, які знаходяться в Гонконзі, у зв'язку з триваючими там протестами. Про це повідомляє прес-служба Департаменту консульської служби МЗС на сторінці у Фейсбуці.

"У зв'язку з загостренням ситуації безпеки в Спеціальному адміністративному районі Сянган (Гонконг), КНР, через масові акції протесту, що призвели до скасування рейсів у Міжнародному аеропорту, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України обмежити пересування по території Гонконгу, уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в зборах, демонстраціях", – йдеться в повідомленні.

Крім того, громадянам україни радять відстежувати повідомлення ЗМІ, місцевих органів влади про розвиток ситуації.

Відомство також зазначає, що необхідно стежити за статусом рейсів аеропорту Гонконгу і у разі потрапляння в надзвичайні ситуації, виникнення загрози життю і здоров'ю або обставин, що потребують негайного консульського реагування, негайно звертатися в Посольство України в КНР по телефону "гарячої лінії": 86-137-0123-0647, консульський відділ: 86-10 — 65326783, або звертатися на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: 38 044 238 16 57, електронна пошта: [email protected].

Як повідомляв сайт "Коментарі", протести в Гонконзі, які тривають десятий тиждень, прийняли нову форму. Учасники мітингів організували сидячий флешмоб в аеропорту, з метою привернути увагу міжнародного співтовариства.

Флешмоб, під час якого жителі Гонконгу мирно сидять в залах, тривав і в той час, як напередодні в інших районах міста тривали протистояння з поліцією. Антиурядові протести в Гонконзі тривають десятий тиждень. Мітинги почалися у відповідь на спробу влади ухвалити закон, який спрощував би екстрадицію на територію Китаю.

Нагадаємо, 12 серпня аеропорт Гонконгу скасував відправку і прийом понад сотні рейсів у зв'язку з масовими акціями протесту. Про це повідомляє "Голос Америки".

Акція почалася в п'ятницю і зросла, за офіційними даними, понад 5000 учасників після того, як поліція застосувала сльозогінний газ проти протестувальників, які зібралися в метро.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!