Головна Новини Політика внутрішня політика Постпред Зеленського в Криму відповів окупантам на претензії через дніпровську воду
commentss НОВИНИ Всі новини

Постпред Зеленського в Криму відповів окупантам на претензії через дніпровську воду

Чиновник нагадав окупантам, що Дніпро не тече в Криму

13 серпня 2019, 12:23 comments2290
Поділіться публікацією:
Постпред Зеленського в Криму відповів окупантам на претензії через дніпровську воду

Постійний представник президента в анексованому Криму Антон Кориневич заявив, що Україна перекривала не русло Дніпра, а технічну споруду, яка постачає прісну воду на півострів і знаходиться на території України.

"Річка Дніпро не тече по території Криму. Україна перекрила не русло річки Дніпро, а перекрила технологічну споруду (канал), яка знаходиться на території України. На це Україна має повне право", — прокоментував він у своєму Facebook чергові претензії окупаційної влади півострова щодо незаконності перекриття Північно-Кримського каналу.

Чиновник додав, посилаючись на підрахунки фахівців, що прісної води в Криму для потреб населення вистачає.

"В цілому, саме держава-окупант повинна відповідати за забезпечення окупованої території всіма необхідними ресурсами", — підкреслив він.

Кориневич додав, що питання, пов'язані з Кримом, може ставити тільки офіційний Київ, оскільки півострів є частиною України.


Нагадаємо, представники окупаційних властей раніше заявили про незаконність перекриття Україною Північно-Кримського каналу, який забезпечував півострів прісною водою.

10 серпня президент Росії Володимир Путін відвідав Крим, де взяв участь у байкерському шоу. МЗС України висловило протест у зв'язку з візитом глави Кремля на півострів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!