Головна Новини Політика внутрішня політика У СБУ розповіли, як спецслужби РФ вербують українських військових
commentss НОВИНИ Всі новини

У СБУ розповіли, як спецслужби РФ вербують українських військових

Офіцер вчасно звернувся в СБУ

13 серпня 2019, 18:24 comments1908
Поділіться публікацією:








У СБУ розповіли, як спецслужби РФ вербують українських військових

За даними Служби безпеки України, російські спецслужби намагаються вербувати українських військових через соціальні мережі, повідомляється на сайті українського відомства.

"Військова контррозвідка Служби безпеки України фіксує численні спроби вербування представниками російських спецслужб та підконтрольних їм так званих “МГБ Д/ЛНР” українських військовослужбовців через встановлення особистих контактів у соціальних мережах під виглядом осіб жіночої статі", — сказано в повідомленні.

Зокрема, подібний спосіб був використаний для вербування керівника одного з підрозділів ЗСУ в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Було встановлено, що через соцмережу підконтрольна російським спецслужбам особа встановила і підтримувала контакти з українським військовим. "Жінка" під час нібито особистих відносин дізналася про службу чоловіка в ЗСУ і намагалася отримати інформацію військового і громадсько-політичного характеру. "Вона" у листуванні запропонувала українському офіцерові співпрацю з ФСБ, "особливо підкреслюючи "матеріальні переваги співпраці зі спецслужбами Росії". Зокрема, за надання інформації офіцер зможе виїхати в Росію і отримати житло.

Після того, як надійшла така пропозиція про співробітництво, офіцер звернувся в українські спецслужби і дав усі свідчення.



Як раніше писав портал "Коментарі", в Полтавській області затримали колишнього працівника Міністерства внутрішніх справ України, який був завербований ФСБ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!