Головна Новини Політика внутрішня політика Луганська область може залишитися без електрики, якщо Кабмін не знизить ціну на газ
commentss НОВИНИ Всі новини

Луганська область може залишитися без електрики, якщо Кабмін не знизить ціну на газ

Луганська ТЕС вимушено перейшла на газ через блокування поставок вугілля через Росію, а це в свою чергу може позначитися на споживачах

14 серпня 2019, 10:45 comments2116
Поділіться публікацією:
Луганська область може залишитися без електрики, якщо Кабмін не знизить ціну на газ

Через блокування Росією поставок вугілля, Луганська ТЕС змушена була перейти на спалювання газу. З урахуванням того, що собівартість виробництва електроенергії на газі перевищує граничні ціни на електроенергію, уряду необхідно прийняти постанову про тимчасове зниження вартості газу для Луганської ТЕС до розблокування поставок. Якщо ж цього не зробити, в регіоні можуть бути проблеми з енергопостачанням. Про це розповів голова Луганської облдержадміністрації Віталій Комарницький.

"Собівартість в 5,30 грн/кВт на газі занадто висока, необхідно знижувати вартість газу для станції", — сказав він.

За його словами, Кабміну потрібно приймати постанову (про зниження ціни газу для Луганської ТЕС, — ред.).

Губернатор ЛОДА зазначив, що через дефіцит  електроенергії в області можуть бути відключення електроенергії, тому, що 40% споживаної електроенергії можна отримати з енергосистеми, а 60% недолік.

Він зазначив, що зараз дуже болісно все, і по вугіллю ось стоїть питання, сама готова ТЕС перейти на вугілля марки Г, так ми вугілля туди не можемо доставити через блокування залізниці.

Комарницький розповів, що адміністрація області вже направила відповідні листи-повідомлення про проблеми з енергозабезпеченням області в Кабмін.

"Ми вже всі листи відправили в КМУ. Володимир Гройсман знає, це не новина, всі владні органи в курсі. І РНБО теж знає про цю проблеми", — зазначив Віталій Комарницький.

Нагадаємо, що для стабільної роботи Луганської ТЕС потрібно знизити для неї ціну на газ, так як станція вимушено перейшла на цей вид палива через блокування поставок вугілля через Росію.

Вирішувати питання з загрозою відключення Луганської області від електроенергії повинна Рада національної безпеки і оборони.

Як повідомляло видання "Коментарі", Луганська ТЕС може отримувати вугілля залізницею тільки з російської території, тому що під'їздів до електростанції з контрольованої українськими властями території немає.

ТЕС забезпечує електроенергією північ Луганської області, де налічується близько 1 млн споживачів.

З 29 липня Луганська ТЕС змушена була перейти на використання газу через відсутность запасів вугілля внаслідок введеного Росією обмеження на поставки вугілля в країну.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!