Головна Новини Політика внутрішня політика УАПЦ приєдналася до ПЦУ
commentss НОВИНИ Всі новини

УАПЦ приєдналася до ПЦУ

У зв'язку з ліквідацією УАПЦ всі довіреності, видані на її ім'я до 29 липня, відкликані

14 серпня 2019, 12:58 comments3725
Поділіться публікацією:
УАПЦ приєдналася до ПЦУ

Українська автокефальна православна церква (УАПЦ)офіційно припинила своє існування. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому у парламентській газеті Голос України.

"29 липня 2019 року в Єдиний державний реєстру юридичних осіб, фізичних осіб -підприємців та громадських об'єднань внесено запис про припинення діяльності організації Патріархія Української автокефальної православної церкви шляхом реорганізації, а саме шляхом приєднання до релігійної організації Київська митрополія Української православної церкви (Православної церкви)", — йдеться в повідомленні.

У зв'язку з прийнятим рішенням всі довіреності, видані на представництво інтересів "Патріархії УАПЦ" до 29 липня включно, відкликані. Повноваження по управлінню справами юридичної особи передані ліквідаційній комісії. Членами ліквідаційної комісії вказані Павло Семанчук, Віталій Даньчак, Василь Шлапак, Шлапак обраний головою комісії.

Термін заяви вимог кредиторами вказано до 3 жовтня поточного року, вимоги кредиторів приймаються шляхом направлення письмових повідомлень за адресою: 01601, м. Київ, вул. Трьохсвятительська, 6.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена Православна церква України, її очолив митрополит Київський і всієї України Єпіфаній. Перед Об'єднавчим собором відбувся помісний собор, Українська православна церква Київського патріархату і УАПЦ прийняли рішення про ліквідацію. До новоутвореної церкви також приєдналося кілька ієрархів УПЦ (МП).

Як повідомляли "Коментарі", 14 серпня у православному світі починається Успенський багатоденний піст, який триває до 27 серпня і приурочений до свята Успіння Пресвятої Богородиці.

В перший день Успенського посту Православна Церква святкує походження (изнесение) чесних древ Животворящого Хреста Господнього. В народі свято отримало назву Медовий Спас.

Це свято було встановлено в Константинополі в IX столітті спочатку як місцевий, а в XII—XIV століттях він утвердився у всіх православних церквах. За традицією, 14 серпня люди несуть освячувати в церквах воду і мед.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.golos.com.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!