Головна Новини Політика внутрішня політика Колишній заступник генпрокурора, звільнений по люстрації, поновився на службі
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній заступник генпрокурора, звільнений по люстрації, поновився на службі

Суд визнав, що посада Голомші не була політичною

14 серпня 2019, 16:10 comments2437
Поділіться публікацією:
Колишній заступник генпрокурора, звільнений по люстрації, поновився на службі

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправним і скасував указ генерального прокурора про звільнення Миколи Голомші з посади першого заступника генпрокурора, повідомляє прес-служба суду.

У рішенні зазначається, що Голомша був звільнений за законом "Про очищення влади" (люстрацію), згідно з яким вина чиновника має бути доведена в кожному конкретному випадку.

"Відповідачем – Генеральною прокуратурою України не було надано доказів належності позивача до кола осіб, які своїми рішеннями, діями чи бездіяльністю здійснювали заходи спрямовані на узурпацію влади Президентом України Віктором Януковичем, підрив основ національної безпеки і оборони України або протиправне порушення прав і свобод людини. Суд вважає, що позивач не може бути притягнутий до відповідальності лише в силу одного факту зайняття ним посади", — сказано в рішенні.

Також вказується, що посаду першого заступника генерального прокурора не є політичною і відповідач не довів правомірність застосування до Голомші процедур, передбачених у законі про люстрацію.

Дана справа розглядалася з листопада 2014 року. У квітні 2015 року суд зупинив виробництво до рішення Конституційного Суду про конституційність окремих положень Закону України "Про очищення влади".

Нагадаємо, раніше в Верховну Раду був внесений законопроект про розширення люстрації. Пропонується включити до списку осіб, які підпадають під дію документа, президента, народних депутатів, голови Верховної Ради, його першого заступника та заступників, а також членів Вищої ради юстиції. Крім того, люстрацію пропонується розширити на усі інші посадові та службові особи, включаючи виборчі посади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!