Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні планують запровадити е-голосування
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні планують запровадити е-голосування

Е-голосування допоможе збільшити кількість тих, хто буде брати участь в голосуванні, зменшить витрати на організацію голосування

15 серпня 2019, 09:57 comments1683
Поділіться публікацією:
В Україні планують запровадити е-голосування

В Україні працюють над впровадженням електронного голосування для громадян за кордоном. Про це розповів держсекретар МЗС Андрій Заєць.

"Після президентських виборів 2019 ми відразу звернулися в Кабмін з пропозицією запровадити електронне голосування, принаймні в закордонному окрузі. Прем'єр дав відповідне доручення Мін'юсту і Державному агентству електронного управління, які зараз разом з нами і колегами з ЦВК розпочали відповідну роботу", — сказав він.

Чиновник розповів про плюси електронного голосування . Він зазначив, що е-голосування допоможе збільшити кількість тих, хто буде брати участь в голосуванні, зменшить витрати на організацію голосування і розвантажить диппредставництва. Заєць зазначив, що всі розуміють можливість втручання у вибори в разі е-голосування, а також необхідність захисту персональних даних.

"З одного боку, виборець повинен себе чітко ідентифікувати, але одночасно реалізовувати своє право на таємницю голосування", — зазначив він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!