Головна Новини Політика внутрішня політика Безсмертний розкритикував позицію України в тристоронніх переговорах в Мінську
commentss НОВИНИ Всі новини

Безсмертний розкритикував позицію України в тристоронніх переговорах в Мінську

Роман Безсмертний вважає, що українська сторона сама себе завела в глухий кут

15 серпня 2019, 12:23 comments1748
Поділіться публікацією:
Безсмертний розкритикував позицію України в тристоронніх переговорах в Мінську

Політик і дипломат Роман Безсмертний вважає, що позиція України під час переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську не є ні жорсткою, ні конструктивною. Про це пише видання "Главком", якому Безсмертний дав інтерв'ю.

"Моя думка від початку появи в цьому процесі була така: позиція України повинна бути жорсткою, але конструктивною. Зараз вона не є ні жорсткої, ні конструктивною", — позначив дипломат.

Безсмертний розповів, що після повернення в Тристоронню контактну групу, перші два тижні він витратив на те, "щоб переглянути всі рішення, нормативні, підзаконні, відомчі акти, які були прийняті" з 2016 року.

"Я побачив, що не знаю, хто водив тієї рукою і хто керував тими думками, які завели ситуацію в глухий кут, це глухий кут. Так я охарактеризував нинішній Мінський процес", — позначив Безсмертний.

Відзначимо, в 2015 році Роман Безсмертний вперше став представником України в політичній підгрупі контактної групи по врегулюванню конфлікту на сході України (Мінський процес). Він перший з представників України надав публічності Мінському процесу, відверто розповідаючи про внутрішні процеси переговорів з російською стороною і представниками окупованих територій. У квітні 2016 вийшов зі складу учасників переговорів. Свій вихід з Мінського процесу він пояснював стратегічними суперечностями з тодішнім президентом Петром Порошенко, зокрема, щодо способів вирішення конфлікту на Донбасі.

Як повідомляло видання "Коментарі", вже новий президент Володимир Зеленський підписав указ, яким звільнив Романа Безсмертного від участі в Мінському процесі в якості представника України. Сам Безсмертний заявив, що причиною його звільнення стала його публічна позиція і критичні зауваження на адресу дій нового гаранта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!