Головна Новини Політика внутрішня політика На перше засідання Ради запросили представників ПАРЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

На перше засідання Ради запросили представників ПАРЄ

26 червня ПАРЄ прийняла резолюцію, яка підтвердила своє рішення про повернення російської делегації

16 серпня 2019, 04:00 comments1697
Поділіться публікацією:
На перше засідання Ради запросили представників ПАРЄ

На першому засіданні Верховної Ради 9-го скликання візьмуть участь представники дев'яти міжнародних організацій, зокрема Парламентської асамблеї Ради Європи. Відповідне рішення прийняла депутатська група з підготовки першого засідання парламенту, повідомляє Громадське.

Так, депутати погодилися запросити представників дев'яти міжпарламентських організацій, зокрема ПАРЄ, Парламентської асамблеї НАТО, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї ГУАМ, ПА Організації Чорноморського економічного співробітництва.

На засіданні 26 червня ПАРЄ прийняла резолюцію, яка підтвердила своє рішення про повернення російської делегації з усіма повноваженнями. Після цього українська делегація покинула засідання.

Разом з делегацією України демарш влаштували представники Польщі, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії та Грузії. Пізніше до демаршу ПАРЄ з-за повернення делегації РФ приєдналася Великобританія.

 Як повідомляв портал "Коментарі", рерівник британської делегації в ПАРЄ Роджер Гейл просіта переглянути повернення Росії в Парламентську асамблею Ради Європи. "Лише кілька тижнів тому ПАРЄ проголосувала за відновлення права Російської Федерації, і вже стало зрозуміло, що РФ не має наміру виконувати свої зобов'язання і дотримуватися стандартів ПАРЄ. Я сподіваюся, що Комітет міністрів розгляне це питання у вересні і ми повернемося до нього, коли ПАРЄ збереться на свою фінальну пленарну сесію на початку жовтня", — заявив Гейл. За словами Гейла, події, за якими весь світ спостерігав у Москві в минулі вихідні, коли били демонстрантів, є неприпустимими і нечуваними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!