Стало відомо, що чекає нардепів-порушників від Слуги народу

Стало відомо, як політсила буде стежити за дисципліною своєї фракції

"Недоторканних" народних депутатів у новій Верховній Раді не буде. Про це розповів глава президентської партії Слуга народу відповідаючи на питання про те, що мають намір робити в партії Слуга народу, якщо 5-10 % увійшли у фракцію нардепів виявляться "людьми, не готовими до депутатської діяльності".

"Звичайно, наші депутати представляють український народ, і святих не буває. Але саме дисциплінарні заходи - це перше, з чого ми почнемо, і їх ми пропишемо законодавчо. Якщо ви не ходите на роботу, вас звільняють. Чому з депутатом має бути по-іншому? Висувала їх саме партія Слуга народу, і ми несемо за них відповідальність, у тому числі репутаційну", - сказав Разумков.

Політик закликав майбутніх депутатів судити по їх новим справах і вчинків. "Можу пообіцяти, що ми зробимо так, що в парламенті не буде недоторканних", - підкреслив Разумков.

Також він нагадав, що їх політсила має намір скористатися монобольшинством в парламенті, щоб у перші тижні її роботи прийняти пакет дисциплінарних законопроектів, в тому числі і закон про зняття депутатської недоторканності.

Як повідомляло видання "Коментарі", глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає правильною ідею президента Володимира Зеленського "Держава в смартфоні". Але наголошує, що потрібно продумати чимало важливих моментів, перш, ніж впроваджувати це на всеукраїнському рівні