Головна Новини Політика внутрішня політика У НАБУ заявили, що Луценко заважає покарати митників-корупціонерів
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАБУ заявили, що Луценко заважає покарати митників-корупціонерів

Розслідування проти митників тривало два роки

17 серпня 2019, 21:24 comments3948
Поділіться публікацією:
У НАБУ заявили, що Луценко заважає покарати митників-корупціонерів

У Національному антикорупційному бюро заявили, що генеральний прокурор Юрій Луценко блокує притягнення до відповідальності працівників митної служби ДФС, обвинувачених у корупції.

"Зміна Генпрокурором підслідності у справі за фактом зловживань службовими особами митниць ДФС, які сприяли діяльності групи компаній по розмитненню імпортованих в Україну товарів за значно заниженою вартістю, унеможливлює завершення розслідування і притягнення винних до кримінальної відповідальності", — йдеться в заяві.

Зазначається, що розслідування корупційних дій, які завдали державі збитків у розмірі 170 млн грн, почалося в жовтні 2017 року. У рамках розслідування було заарештовано 450 млн грн компаній-учасниць незаконної схеми.

24 травня 2019 року справу було передано в Державне бюро розслідувань, але в кінці червня Луценко скасував дане рішення, змінив підслідність справи і 15 серпня "з незрозумілих підстав та без вивчення матеріалів кримінального провадження" передав матеріали в Національну поліцію.

"Рішення генпрокурора ставлять під загрозу можливість притягнення посадовців до кримінальної відповідальності, адже навіть у разі направлення слідчими Нацполіції обвинувальних актів у цих справах до суду усі зібрані докази можуть бути визнані недопустимими", — сказано в заяві.

У зв'язку з цим НАБУ закликає Юрія Луценка прийняти процесуальне рішення та повернути кримінальне провадження детективам Бюро.

Як повідомляв сайт "Коментарі", в липні на хабарі попався головний держінспектор митного поста "Бориспіль-аеропорт" Київської митниці Державної фіскальної служби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!