Головна Новини Політика внутрішня політика "Евробляхерам" дадуть ще одну відстрочку, - Офіс президента
commentss НОВИНИ Всі новини

"Евробляхерам" дадуть ще одну відстрочку, - Офіс президента

Штрафи обіцяють відстрочити на три місяці

21 серпня 2019, 14:36 comments2276
Поділіться публікацією:
"Евробляхерам" дадуть ще одну відстрочку, - Офіс президента

Заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка заявив, що штрафи відстрочать ще на три місяці. Про це він сказав після наради в Мінінфраструктури, на якому обговорювалося це питання.

Політик нагадав, що президент Володимир Зеленський вносив до Верховної Ради VIII скликання відповідний законопроект, але депутати його не прийняли. Цей законопроект буде прийнятий Радою IX скликання, пообіцяв Рябошапка.

"Зараз цей закон є пріоритетним, і в перший же день роботи парламенту він буде прийнятий і штрафні санкції будуть відтерміновані. Протягом строку, на який буде відстрочка, — три місяці, — ми напрацюємо новий законопроект, який врегулює порядок розмитнення автомобілів. Тому що існуюче на сьогодні законодавство є недосконалим і в багатьох випадках його ми просто не можемо його реалізувати", — сказав він.

Формально штрафи за "евробляхи" набирають чинності 22 серпня, але Рябошапка визнав, що у поліції немає доступу до митних баз, тому вони не можуть знати, чи порушив автомобіль терміни в'їзду або немає. Тобто зупиняти "евробляхи" поліція зупиняти право має, а штрафувати де-факто не може.

"Є технічні проблеми з обміном інформацією між Національною поліцією та митною службою, відповідно немає механізму, який дозволяв би реалізувати в повній мірі застосування штрафів", — сказав він.

Як повідомляв портал "Коментарі", озвучена вартість розмитнення авто на "евробляхах".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!