Головна Новини Політика внутрішня політика Судді залишаються особливою кастою: експерти прокоментували скандал навколо Окружного адмінсуду Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Судді залишаються особливою кастою: експерти прокоментували скандал навколо Окружного адмінсуду Києва

Вища рада правосуддя (ВСП) відхилиkf 20 серпня клопотання Генпрокуратури про відсторонення Павла Вовка з посади голови Окружного адмінсуду Києва (ОАСК)

21 серпня 2019, 20:22 comments2781
Поділіться публікацією:
Судді залишаються особливою кастою: експерти прокоментували скандал навколо Окружного адмінсуду Києва

Аргументом в даному клопотанні були раніше оприлюднені плівки, які нібито доводять причетність суддів ОАСК до організації винесення завідомо неправосудних судових рішень і втручанні в діяльність Вищою кваліфікаційною комісією суддів.

Опитані порталом "Коментарі" експерти скептично поставилися до рішення ВПС по Павлу Вовку, який пізніше сам склав повноваження голови ОАСК.

"Рішення Вищої ради правосуддя демонструє зневагу до правосуддя і небажання реформувати судову систему. Оприлюднені записи переговорів в ОАС Києва доводять незаконне втручання у правосуддя. Доводиться констатувати кругову поруку і кастовість судової влади", — сказав "Коментарям" політичний експерт Євген Магда.

Політолог Максим Джигун висловив сайту "Коментарі" думку, що в Україні існує абсолютно викривлений механізм стримувань і противаг, який мав би сприяти реалізації ефективної та якісної діяльності судових органів.

"Ми спостерігаємо публічне протистояння ГПУ і Вищої ради правосуддя, що, безумовно, гальмує процес і заводить його в глухий кут. Рішення ВРП виглядає досить підозріло, адже жодного спростування оригінальності доказів ГПУ немає. Більш того, ВРП відмовилася вказувати причину і мотивацію свого рішення", — зазначив експерт.

За словами Джигуна, ВРП має аргументувати свою позицію, інакше це виглядає як затягування процесу притягнення суддів ОАСК до відповідальності.

Кандидат політичних наук, політолог Олексій Якубін нагадує читачам сайту "Коментарі", що суддя Павло Вовк під час президентства Петра Порошенка неодноразово робив заяви, які розходилися з позицією офіційної влади. Так, він підтримував дострокові парламентські вибори через відсутність коаліції.

"Можливо, ситуація з цим суддею — це прояв боротьби між старою і новою владою за вплив на судову систему. Влада змінилася. Але у того ж Порошенка думають, що зберегли вплив на судову систему", — сказав експерт.

При цьому Якубін зазначив, що в Україні досить часто висуваються гучні звинувачення, на яких, як правило, все і закінчується. Гучні справи, за його словами, рідко доводять до кінця.

Нагадаємо, Павла Вовка і ще трьох суддів підозрюють у тиску на ВККС, перевищенні влади, шахрайстві, недбалості, службовому підробленні, незаконному перешкоджанні мітингів, прийнятті завідомо неправосудних рішень, пропозиції або дачі хабара, втручанні в роботу автоматичного документообігу суду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!