Головна Новини Політика внутрішня політика Вступили в силу нові штрафи для "євробляхерів"
commentss НОВИНИ Всі новини

Вступили в силу нові штрафи для "євробляхерів"

"Євробляхерам" можуть дати ще одну відстрочку

22 серпня 2019, 09:52 comments3589
Поділіться публікацією:
Вступили в силу нові штрафи для "євробляхерів"

З сьогоднішнього дня в Україні починають діяти штрафи за нерозмитнені автомобілі на єврономерах. Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби (ГФС).

"З 22 серпня 2019 року вводяться нові штрафні санкції за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення та транзиту", – йдеться в повідомленні.

До цього часу власники автомобілів з іноземною реєстрацією могли оформити свої машини і уникнути таких штрафів. Саме з цієї метою і було відстрочено до серпня введення посиленою адміністративною відповідальність за порушення при ввезенні транспортних засобів, нагадали в ГФС.

Тепер у разі перевищення терміну доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб, передбачено штраф у розмірі 85 тисяч гривень. Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, а також у разі втрати або раскомплектования МС розмір штрафу сягне 170 тисяч гривень або конфіскацію таких авто.

Розміри штрафів і при перевищенні термінів тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення.

Крім цього, передбачена відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України або поміщеного під митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого ТЗ в комерційних метою. При такому порушенні доведеться заплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 34 тисячі гривень.

Як повідомляло видання "Коментарі", заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка заявив, що штрафи відстрочать ще на три місяці

Політик нагадав, що президент Володимир Зеленський вносив до Верховної Ради VIII скликання відповідний законопроект, але депутати його не прийняли. Цей законопроект буде прийнятий Радою IX скликання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!