Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук дав оцінку впевненому скороченню числа прихильників вступу України в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук дав оцінку впевненому скороченню числа прихильників вступу України в НАТО

За словами Медведчука, думку громадян щодо членства в НАТО нова влада, як і стара, яка закріпила цей курс в Конституції України, не враховує

23 серпня 2019, 16:52 comments1796
Поділіться публікацією:
Медведчук дав оцінку впевненому скороченню числа прихильників вступу України в НАТО

Число прихильників ідеї вступу України в НАТО всередині країни впевнено скорочується, незважаючи на активне просування даної стратегії з боку як старої, так і нової влади. Таку заяву зробив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук.

На підтвердження своїх слів політик наводить підсумки загальнонаціонального дослідження громадської думки, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології з 8 по 20 серпня 2019 року. Згідно з наданими цифрами, сьогодні вступ України в Північноатлантичний альянс як варіант гарантування безпеки підтримують 40,9% опитаних, тоді як ще в грудні 2018-го кількість таких респондентів становило 46,1%

Медведчук також відзначив, що серед опитаних громадян було більше прихильників військового союзу з Росією та іншими країнами СНД, ніж у тих, які виступають за вступ України в НАТО.

"Примітно, що сумарно кількість прихильників позаблокового статусу України і тих, хто підтримує військовий союз з Росією та іншими країнами СНД, перевищує кількість прихильників вступу до НАТО (40,9% проти 43,3%). Варто відзначити, що це без врахування думки жителів Донбасу і Криму, завжди виступали категорично проти членства в альянсі", – заявив Медведчук.

На думку голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя", посилене просування теми членства України в НАТО створює напругу в суспільстві і розколює країну. Політик вважає, що влада зобов'язана консолідувати суспільство і зберегти цілісність України.

"Абсолютно очевидно, що питання членства України в НАТО розколює країну. Педалювання цього питання – вкрай небезпечна тактика, яка лише посилить напруження у суспільстві", – говорить політик. "Навпаки, стратегічним завданням влади має стати пошук точок дотику ‒ тих ідей і ініціатив, які будуть спрямовані на консолідацію суспільства та "зшивання" країни. Тільки так можна зберегти цілісність України, повернувши Донбас в Україні, а Україну на Донбас, і посилити її позиції на міжнародній арені", – резюмував Медведчук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!