Головна Новини Політика внутрішня політика Гепрокуратура заступилася за Портнова перед МЗС Канади
commentss НОВИНИ Всі новини

Гепрокуратура заступилася за Портнова перед МЗС Канади

ГПУ просить зняти з Андрія Портнова санкції, призначені після Євромайдану

26 серпня 2019, 16:46 comments3025
Поділіться публікацією:
Гепрокуратура заступилася за Портнова перед МЗС Канади

30 липня ГПУ відправила лист в посольство України в Канаді і в Міністерство закордонних справ і міжнародної торгівлі Канади, в якому повідомляє, що станом на 29 липня 2019 року юридичні підстави для перебування Андрія Портнова під санкціями, введеними в березні 2014 року, відсутні. Про це передає "Українська правда" з посиланням на офіційне звернення ГПУ.

Так, в листі зазначено, що з боку Генпрокуратури України стосовно Андрію Портнова не проводиться досудових розслідувань і Портнов не має процесуального статусу підозрюваного, обвинуваченого або підсудного.

"З огляду на вищевикладене, юридичні підстави для перебування Портнова Андрія Володимировича, 27.10.1973 року народження, в Списку з Положенням про заморожування активів корумпованих іноземних посадових осіб (Україна) від 05.03.2014 (Freezing Assests of Corrupt Foreign Officials (Ukraine) Regulations, відсутні" , — зазначено в листі до МЗС Канади.

picture

Лист підписав заступник генерального прокурора України Сергій Кизь.

Нагадаємо, Канада ввела санкції проти соратників побіжного екс-президента Віктора Януковича, включаючи Портнова, ще в 2014-му році. Даним рішенням заморожувалися всі активи фігурантів, виявлені в Канаді, заборонялися будь-кому в Канаді, а також канадським громадянам незалежно від місця їх знаходження вступати в майнові відносини з особами, на яких накладено санкції, вести з ними фінансові розрахунки, надавати фінансові послуги.

Також, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Служба безпеки України закрила справу про державну зраду Андрія Портнова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!