Головна Новини Політика внутрішня політика Муженко назвав винних у трагедії під Іловайськом
commentss НОВИНИ Всі новини

Муженко назвав винних у трагедії під Іловайськом

Українські військові розглядали три варіанти розвитку ситуації в Іловайську

28 серпня 2019, 13:41 comments7701
Поділіться публікацією:
Муженко назвав винних у трагедії під Іловайськом

Колишній начальник Генерального штабу Віктор Муженко заявив, що головною причиною виникнення котла під Іловайськом Донецької області наприкінці серпня 2014 року стало невиконання Росією домовленостей, повідомляє "Радіо Свобода".

"27 серпня виступив із ініціативою Путін, сказав, що ми готові надати "зелений" коридор. Мені президент (Петро Порошенко) поставив завдання узгодити маршрути з військовим керівництвом Росії", — розповів ексглава Генштабу, зазначивши, що 29 серпня, незважаючи на домовленості, колони були розстріляні.

За словами Муженка, він погоджував маршрути виходу з начальником Генерального штабу Росії, а безпосередньо під час виходу з Іловайська на зв'язку був його перший заступник генерал Богдановський.

"Всі ті переговори велись по спеціальному державному зв’язку, ці записи мають бути. Принаймні в мене свій варіант записів є", — сказав Муженко.

Генерал зазначив, що розглядалося три варіанти розвитку подій під Иловайском: вихід через Харцизьк, вихід до Маріуполя і утримання позицій в Іловайську. На його думку, вихід через Харцыск був би з мінімальними втратами.

"Але трапилось – як трапилось. Було прийняте рішення виходу по тих маршрутах, які були узгоджені з росіяни, як маршрути виходу під відвідні гарантії, під "зелений" коридор", — констатував Муженко.

Генерал також звернув увагу, що в операції під Іловайськом брали участь ЗСУ, а також Нацгвардія і батальйони добровольців, які підпорядковані МВС, а не штабу Антитерористичної операції. У підсумку, офіційно втрати ЗСУ при виході з котла склали 166 загиблих, а підрозділів по лінії МВС — 200 загиблих.

Як повідомляв сайт "Коментарі", британські дослідники оприлюднили нові докази участі російських військових у боях під Иловайском у серпні 2014 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!