Коломойський не відмовився від своєї версії причин війни на Донбасі

Олігарх закликав «розвести» питання Криму і Донбасу

Мільярдер і олігарх Ігор Коломойський назвав війну на Донбасі громадянським конфліктом, повідомляє "Цензор".

"Немає війни на Донбасі. Є конфлікт. Офіційно не оголошена війна — значить, конфлікт. У нас навіть російські війська, коли вторглися, то війну не оголосили. Ми окуповані, так. Але основою всього є громадянський конфлікт. Його потрібно політичними методами зняти з порядку денного — і тоді російським військам доведеться звалювати. Ось чому я кажу зараз про конфлікт — з політичної точки зору", - пояснив бізнесмен свою позицію.

Коломойський зазначив, що Росія просто скористалася ситуацією і якщо б на Донбасі не було конфлікту, то й російській армії там би не було.

Олігарх також вважає, що Україна має допомогти Росії.

"Російська Федерація при всій моїй нелюбові до неї і до порядків, які там діються, до режиму, вона все-таки член ООН і Ради безпеки, повернулася в ПАРЄ. Тобто вони якось намагаються бути пристойними, тримати зовнішній вигляд, грати іноді за якимись правилам. Але якщо Росія намагається бути цивілізованою, треба їй у цьому допомагати, знайти, заради наших полонених, такі правила, яким вона буде змушена дотримуватися", - сказав бізнесмен, додавши, що необхідно шукати будь-які способи для звільнення українських полонених.

Коломойський також вважає, що у питанні врегулювання конфлікту в Україні "треба відокремити питання Криму і питання Донбасу, як це не сумно звучить". При цьому Україна, на його думку, може погодитися на зняття санкцій з Росії за Донбас при виконанні трьох умов.

"Коли на Донбасі настане мир – це раз, коли Росія виведе свої війська – це два, коли ми відновимо контроль України над державним кордоном – це три. Після виконання умов санкції знімаються", - запропонував олігарх.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Ігор Коломойський заявив, що через рік в Україні пройдуть дострокові парламентські вибори.