Головна Новини Політика внутрішня політика Коломойський не відмовився від своєї версії причин війни на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Коломойський не відмовився від своєї версії причин війни на Донбасі

Олігарх закликав «розвести» питання Криму і Донбасу

28 серпня 2019, 16:28 comments1983
Поділіться публікацією:
Коломойський не відмовився від своєї версії причин війни на Донбасі

Мільярдер і олігарх Ігор Коломойський назвав війну на Донбасі громадянським конфліктом, повідомляє "Цензор".

"Немає війни на Донбасі. Є конфлікт. Офіційно не оголошена війна — значить, конфлікт. У нас навіть російські війська, коли вторглися, то війну не оголосили. Ми окуповані, так. Але основою всього є громадянський конфлікт. Його потрібно політичними методами зняти з порядку денного — і тоді російським військам доведеться звалювати. Ось чому я кажу зараз про конфлікт — з політичної точки зору", — пояснив бізнесмен свою позицію.

Коломойський зазначив, що Росія просто скористалася ситуацією і якщо б на Донбасі не було конфлікту, то й російській армії там би не було.

Олігарх також вважає, що Україна має допомогти Росії.

"Російська Федерація при всій моїй нелюбові до неї і до порядків, які там діються, до режиму, вона все-таки член ООН і Ради безпеки, повернулася в ПАРЄ. Тобто вони якось намагаються бути пристойними, тримати зовнішній вигляд, грати іноді за якимись правилам. Але якщо Росія намагається бути цивілізованою, треба їй у цьому допомагати, знайти, заради наших полонених, такі правила, яким вона буде змушена дотримуватися", — сказав бізнесмен, додавши, що необхідно шукати будь-які способи для звільнення українських полонених.

Коломойський також вважає, що у питанні врегулювання конфлікту в Україні "треба відокремити питання Криму і питання Донбасу, як це не сумно звучить". При цьому Україна, на його думку, може погодитися на зняття санкцій з Росії за Донбас при виконанні трьох умов.

"Коли на Донбасі настане мир – це раз, коли Росія виведе свої війська – це два, коли ми відновимо контроль України над державним кордоном – це три. Після виконання умов санкції знімаються", — запропонував олігарх.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Ігор Коломойський заявив, що через рік в Україні пройдуть дострокові парламентські вибори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!