Головна Новини Політика внутрішня політика Віктор Медведчук: Розгляд скасування депутатської недоторканності в перший день роботи парламенту ‒ грубе порушення
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук: Розгляд скасування депутатської недоторканності в перший день роботи парламенту ‒ грубе порушення

Віктор Медведчук виклав позицію партії "Опозиційна платформа - За життя" щодо зняття депутатської недоторканності

29 серпня 2019, 15:27 comments2350
Поділіться публікацією:
Віктор Медведчук: Розгляд скасування депутатської недоторканності в перший день роботи парламенту ‒ грубе порушення

Народний депутат Верховної Ради IXскликання, голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук, відповідаючи на питання журналістів в кулуарах парламенту, розповів про позицію партії щодо скасування депутатської недоторканності. Політик зазначив, що "Опозиційна платформа – За життя" підтримує і розділяє ідею зняття з народних депутатів недоторканності, але вважає, що це рішення має бути прийнято одночасно з відміною недоторканності президента України і в суворій відповідності із законами України.

Віктор Медведчук підкреслив, що рішення про скасування недоторканності слід приймати згідно з Регламентом ВР і точно не в перший день роботи українського парламенту.

"Якщо це сьогодні (розгляд питання про скасування депутатської недоторканності. – Ред.), то це буде порушенням закону про Регламент. Причому це буде грубе порушення Регламенту", ‒ зазначив парламентарій.

Віктор Медведчук нагадав, що відповідний законопроект № 7203, розглянутий ще Верховній Радою попереднього скликання, в свій час був направлений до Конституційного суду. А після отримання висновку Конституційного суду – в Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя. Однак на цьому етапі робота над документом зупинилася, висновку комітету у щодо даного законопроекту немає до цих пір, і тепер роботу над ним повинен продовжити парламент IX скликання.

"Зараз можна говорити про його включення до порядку денного. Але новому Комітету з питань правової політики і правосуддя необхідно розглянути висновку Конституційного суду, де є застереження. Тому що застереження розглядаються комітетом, ‒ пояснив Віктор Медведчук процедуру проходження документом всіх етапів перед прийняттям. ‒ Після цього комітет повинен повернути законопроект на розгляд у сесійний зал, а Верховна Рада, у свою чергу, знову направити його до Конституційного суду".

І тільки після цього, за словами народного депутата, законопроект може бути прийнятий у першому читанні, а на наступної чергової сесії – в цілому 300 голосами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!