Головна Новини Політика внутрішня політика У Медведчука розповіли, коли буде можлива зустріч в «нормандському форматі»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Медведчука розповіли, коли буде можлива зустріч в «нормандському форматі»

Скубченко вважає, що Медведчук зараз може організувати масовий обмін полоненими

30 серпня 2019, 19:00 comments1987
Поділіться публікацією:
У Медведчука розповіли, коли буде можлива зустріч в «нормандському форматі»

Звільнення Кирила Вишинського із СІЗО не варто сприймати як привід для проведення зустрічі в "нормандському форматі", про що вже поспішили заявити деякі експерти. Про це політичний експерт Олександр Скубченко пише у своєму Facebook.

"Деякі ЗМІ вже почали фантазувати, що тепер є привід для зустрічі в "Нормандському форматі": Меркель, Макрон, Путін і Зеленський. Але нагадаю, що "Нормандський формат" прив'язаний до Мінськими угодами. І привід для зустрічі в "Нормандському форматі" — це зрушення у виконанні "Мінська-1" і "Мінська-2", — аргументував експерт.

Скубченко пояснює, що звільнення Вишинського — це не привід для зустрічі в "нормандському форматі", оскільки його випадок не підпадає під дію Мінських угод.

"Пункт №6 – про обмін "всіх на всіх" — охоплює лише тих людей, хто потрапив у полон під час війни на Донбасі. Тобто на Вишинського пункт про обмін заручниками і незаконно утримуваними особами не поширюється. А значить ніякого приводу для зустрічі в "нормандському форматі" як не було, так і немає. Якщо потрібні досягнення Мінськими угодами, давайте виконувати Мінські угоди", — закликав він.

За його словами, справжнім приводом для зустрічі в "нормандському форматі" може бути обмін полоненими, подібно тим масовим обмінам, що організовував Віктор Медведчук.

"Таким приводом міг би стати масовий обмін полоненими між Києвом і невизнаними ДНР/ЛНР, подібно тим обмінам, які вже організував раніше Медведчук", — упевнений експерт.

Скубченко вважає, що Медведчук як гарант виконання домовленостей між Києвом і невизнаними республіками Донбасу і зараз може організувати масовий обмін полоненими.

"Власне, Медведчук, як гарант домовленостей, і зараз міг би організувати обмін між Києвом і Донбасом. Від Зеленського тут потрібно всього лише одне: поставити свій підпис під указом про помилування людей зі списку ДНР/ЛНР", — пояснив він.

Тому, за словами Скубченко, звільнення Вишинського із СІЗО — це успіх, якщо оцінювати з людської точки зору. Але якщо оцінювати в прив'язці до виконання Мінських угод, то ніякого прогресу немає.

"Тому, з людської точки зору, з точки зору справедливості, вихід Вишинського з СІЗО, це, безумовно, прорив. Що стосується "нормандського формату", давайте не видавати бажане за дійсне. Приводу для зустрічі як не було, так і немає. Путіну, як і раніше, немає ніякого сенсу їхати на "нормандський саміт", — зробив висновок політичний експерт Олександр Скубченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!