Головна Новини Політика внутрішня політика Прем'єр-міністр виступає за поділ "Укрзалізниці"
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр-міністр виступає за поділ "Укрзалізниці"

Гончарук виступає за поділ "Укрзалізниці"

30 серпня 2019, 22:23 comments2561
Поділіться публікацією:
Прем'єр-міністр виступає за поділ "Укрзалізниці"

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук виступає за поділ акціонерного товариства "Укрзалізниця". Про це він повідомив під час розмові з журналістами, передає Інтерфакс-Україна.

"Звичайно, залишаться підприємства, які є стратегічними. Та ж сама "Укрзалізниця", там є частина, якої не повинно бути в приватних руках. Вона повинна бути розділена. Є модель, коли вона ділиться на операторів трьох різних частин. Це окрема складна історія", — сказав він.

Гончарук вважає, що необхідно вводити приватний капітал в міноритарну частку акціонерного товариства для підвищення ефективності його роботи.

Крім того, він зазначив, що серед завдань нового Кабінету Міністрів — привести у задовільний стан 24 тис. км головних доріг в протягом 5 років, зокрема будівництво дороги до Маріуполя (Донецька область).

"Тому що це українське місто, яке зараз є певним логістичним островом. Так не повинно бути. Попередня дата — 18 жовтня, коли ми плануємо відкрити цю дорогу", — заявив Гончарук.

Він планує, що щорічно фінансування будівництва доріг буде збільшуватися, а додаткові кошти будуть надходити від сплати акцизів.

Як повідомляли "Коментарі", бывший член правління "Укрзалізниці" Олександр Бужор, якого звільнили за незаповнену декларацію, найближчим часом повернеться до виконання своїх обов'язків. Про це повідомила Економічна правда.

"36 протоколів про адміністративне правопорушення, які стали основною причиною звільнення мого клієнта, практично за одне судове засідання були скасовані", — повідомляє адвокат Бужора Євген Воробей.

За словами юриста, рішення суду про відновлення Бужора в посаді, цілком законне, адже ні його клієнт, ні інші члени правління "Укрзалізниці" не підпадають під вимоги закону "Про запобігання корупції". У березні 2018 року на запит адвоката в Інститут права Національної Академії наук України, було отримано роз'яснення, в якому йдеться про відсутність зобов'язання у членів правління Укрзалізниці заповнювати декларації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!