Головна Новини Політика внутрішня політика «Новий час» занижує впливовість Медведчука в рейтингу, - публіцист
commentss НОВИНИ Всі новини

«Новий час» занижує впливовість Медведчука в рейтингу, - публіцист

Позиція Віктора Медведчука в рейтингу впливовості "Нового часу" занижена, вважає Дмитро Скворцов

2 вересня 2019, 17:00 comments1989
Поділіться публікацією:
«Новий час» занижує впливовість Медведчука в рейтингу, - публіцист

Автори рейтингу "100 найвпливовіших людей України" від журналу "Новий час" завищують позиції одних учасників, в той час рівень впливу інших намагаються занижувати, пише на сайті "Кореспондент" київський публіцист Дмитро Скворцов.

Скворцов впевнений, що третє місце для олігарха Ріната Ахметова — це завищена оцінка, йому місце в третій десятці, тому що його вплив "значно послабшав".

"Так, він  найбагатша людина в Україні, яка контролює більшість ТЕС і значну частину вугільного трафіку. Однак його політична партія "Оппоблок" на чолі з безпартійним Євгеном Мураевым з тріском програла вибори, набравши 3,03 %", — пояснив він.

Скворцов вважає завищеними і позицію олігарха Ігоря Коломойського, аргументуючи, що його провали не відповідають четвертого місця в рейтингу найвпливовіших.

"Коломойський, як не намагався, але так і не зміг ні про що домовитися з Москвою, в першу чергу тому, що ніхто в РФ не бажає з ним вести переговори. Та й колишні соратники начебто мера Дніпра Бориса Філатова в інтерв'ю прямим текстом "схиляють" олігарха останніми словами, що, погодьтеся, ніяк не в'яжеться з образом одного з найвпливовіших людей", — наводить аргументи автор.

У той же час, пише Скворцов, такий політик як Віктор Медведчук показав, що його вплив не залежить від перестановок в політичній еліті.

"У той же час, у рейтингу є фігури на кшталт Віктора Медведчука, чий рівень впливу на процеси непідвладні змінам політичного вітру і перестановці на владному Олімпі", — констатував він.

Як пише публіцист, "в умовах безпрецедентного загострення відносин між Києвом і Москвою, атмосфері дикої антиросійської істерії, коли українців могли заарештувати тільки за "проросійську агітацію", Медведчук не тільки виступив переговірником на вищому рівні між Україною і Росією".

За словами Скворцова, Медведчуку та його соратникам вдалося зробити диво, перемігши на вибори і сформувавши другу за чисельністю фракцію у Верховній Раді.

"Він повернув політичну опозицію на позиції інтересів Південного Сходу і об'єднав рейтингових Юрія Бойка і Вадима Рабиновича на платформі "За життя". А потім провів цю "Опозиційну платформу" в Раду, де його політична сила отримала другу за чисельністю фракцію, здійснивши чудо, в яке ще рік тому мало хто вірив", — так публіцист характеризує досягнення політика.

Скворцов пояснює, пояснити впливовість політика "одним лише кумівством з Путіним неможливо, адже Медведчук вже майже 15 років не займає ніяких високих посад".

Дмитро Скворцов висловив думку, що укладачі рейтингу навіть дещо занизили рівень впливу Медведчука на політичні процеси.

"Тому, подобається він комусь чи ні, але Медведчук є видатною і впливовою фігурою в українській політиці, позицію якого в даному рейтингу навіть можна назвати навіть дещо заниженою", — резюмував публіцист Дмитро Скворцов.

За словами Скворцова, "вплив Медведчука – це результат його особистого статусу. На контрасті, такі новомодні постаті, як Андрій Богдан, чи Дмитро Разумков, відомі лише тим, що близькі до нового президента. Зміниться влада – і в них є всі шанси вилетіти з рейтингу української еліти".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!