Головна Новини Політика внутрішня політика Віктор Медведчук - головний конкурент влади на переговорах з РФ, - Василь Стоякін
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук - головний конкурент влади на переговорах з РФ, - Василь Стоякін

Анонсувавши «викриття» Медведчука, влада показала свій страх перед опозицією, – Стоякін

2 вересня 2019, 18:04 comments1862
Поділіться публікацією:
Віктор Медведчук - головний конкурент влади на переговорах з РФ, - Василь Стоякін

"Гучна історія, яка погано закінчиться", – таке майбутнє президент Зеленський пообіцяв партії "Опозиційна платформа – За життя", коли замінив традиційну прес-конференцію на фільм зі зручними питаннями і продуманими заздалегідь відповідями про свої  перші 100 днів роботи на посаді президента.

Увага з боку президента, яке він приділив "Опозиційної платформі – За життя", головою політради якої є Віктор Медведчук, може зайвий раз свідчити про те, що в якості опозиції влада бачить саме цю політсилу.

"Зеленський настільки боїться Медведчука, що навіть готовий розлучитися зі своїм іміджем демократа і поставити під питання існування другої за чисельністю депутатської фракції, за яку проголосувало майже 2 млн виборців (ред. Для порівняння – у Латвії сьогодні проживає 1,9 млн. людей) і існування опозиційних каналів", – пише журналіст Василь Стоякін.

На думку журналіста, одна з причин такого страху в тому, що Зеленський бачить у Вікторі Медведчуке головного конкурента на переговорах з Кремлем.

"Фактично він (ред. — Медведчук) виконував роль міністра у справах Росії в адміністрації Порошенко і посла України в Росії. Всі обміни полоненими і ув'язненими йшли виключно через нього", – зазначає журналіст. Автор матеріалу також нагадав, що у Медведчука, на відміну від команди влади, є реальний план врегулювання ситуації на Донбасі. Крім того, "Опозиційна платформа – За життя", друга по кількості народних депутатів у Верховній Раді фракція, завжди має можливість викривати Зеленського.

Василь Стоякін також висловлює побоювання, що Зеленський готовий робити все, щоб нівелювати політичну вагу Медведчука. Автор нагадує, що раніше представники політсили Петра Порошенка вже неодноразово намагалися знайти хоч якісь порушення в структурах, підконтрольних Медведчуку. Зокрема, шукали "махінації" на ринку скрапленого газу, неодноразово робилися спроби закрити телеканали або знайти підтвердження іноземним джерелам фінансування політичної діяльності.

Зокрема, Сергій Лещенко як представник партії Петра Порошенка, нібито викриває махінації Медведчука на ринку газу влітку 2017 року, програв всі без винятку суди, оскільки не зміг довести свої звинувачення.

Журналіст зазначає, що всі прагнення нової влади "викрити Медведчука" приведуть до такого ж результату.

"Медведчук – публічний політик вже багато років, так що ніяких сумнівних схем він би, мабуть, не допустив, – каже Василь Стоякін, нагадуючи також, що Віктор Медведчук – один із провідних українських юристів.

Журналіст прогнозує, що всі звинувачення проти Медведчука будуть готуватися "методом художнього малевания", що в підсумку вдарить в першу чергу по самій партії влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!