Головна Новини Політика внутрішня політика Пенітенціарну систему чекають масштабні реформи
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенітенціарну систему чекають масштабні реформи

В Україні з'являться в'язниці як в Данії і Норвегії, а також багато інших нововведень

3 вересня 2019, 09:12 comments2501
Поділіться публікацією:
Пенітенціарну систему чекають масштабні реформи

Міністр юстиції Денис Малюська розповів про те, що найближчим часом плануються радикальні реформи в пенітенціарній системі.

"Ми плануємо досить радикальні реформи в пенітенціарній системі. І напевно це ті реформи і та частина Міністерства юстиції, яка є найскладнішою. І потребує найбільшої уваги. Реформа в пенітенціарній системі, — це роки. Горизонт планування мінімум три роки, а то й більше", — сказав Малюська.

Чиновник зазначив, що пенітенціарна система — це не тільки величезна кількість слідчих ізоляторів і в'язниць, а це 55 тисяч українців, які там знаходиться, і це просто божевільна неефективність держави".

"Ми тільки другий день в уряді і відповідно ми зараз намагаємося прорахувати наслідки і взагалі можливість наших реформ, але в принципі модель, яку ми хочемо, це, з одного боку, хоча будівництво б кількох закладів позбавлення волі за зразком наших північних сусідів – Данія, Норвегія... З іншого боку – радикальний перехід до тюремного укладення, від покарання у вигляді позбавлення волі до інших видів покарань, які з таким позбавленням волі не пов'язані", — додав міністр юстиції.

Також Малюська зазначив, що більша частина ув'язнених, які виходять на свободу після відбування покарання за вчинення злочинів, скоюють злочини повторно.

За його словами, що застосування громадських робіт до осіб, вчинили злочини, електронних браслетів, домашнього арешту, інших засобів покарання, перебування на контролі кримінально-виконавчої інспекції — набагато ефективніше.

Як повідомляло видання "Коментарі", на сході Індонезії в провінції Західне Папуа в ході масових протестів здійснили втечу 258 ув'язнених. Після підпалу державних установ маніфестанти попрямували до будівлі в'язниці. Вони кидали каміння, провокуючи ув'язнених на втечу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!