Головна Новини Політика внутрішня політика У Росії придумали нову схему обміну полоненими
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії придумали нову схему обміну полоненими

Процес обміну гальмується через те, що сторони не змогли домовитися про юридичні підстави звільнення

3 вересня 2019, 09:45 comments2613
Поділіться публікацією:
У Росії придумали нову схему обміну полоненими

Оприлюднена нова схема, яка може бути використана при обміні полоненими між Україною і Росією. Про це повідомили джерела, близькі до переговорів.

За їх словами, розглядається варіант того, що засуджені згідно з цією схемою повернуться на батьківщину після президентських указів про їх помилування, полонених відправлять в Україну і в Росію з нотаріально завіреними копіями кримінальних справ, а за злочини засуджено заочно.

"Це пов'язано з тим, що влада України від самого початку визнавала кримінальне переслідування моряків незаконним, вимагаючи їх звільнення без всяких підстав і умов. Таким чином, отримавши копію, а не справжню справу, правоохоронним органам України не доведеться, як це передбачалося первинною схемою, припинити кримінальне переслідування своїх же громадян", — йдеться в повідомленні.

Також джерела розповіли, що процес  обміну гальмується через те, що сторони не змогли домовитися про юридичні підстави звільнення та передачі один одному ув'язнених.

Обмін ув'язненими у форматі "35 до 35", дата якого поки узгоджується, має поширитися в тому числі на затриманих у листопаді 2018 року в Керченській протоці українських моряків, щодо яких порушено кримінальну справу за статтею "Незаконний перетин держкордону".

Серед росіян, які повинні повернутися на батьківщину, можуть опинитися Максим Одинцов та молодший сержант Олександр Баранов, а також Євген Мефедов, що обвинувачувався у справі про заворушення в Одесі 2 травня 2014 року.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше генеральний прокурор Руслан Рябошапка поширив інформацію про повернення в Україну військовополонених моряків, захоплених у Керченській протоці 25 листопада 2018 року, режисера Олега Сенцова, активістів Миколи Карпюка та Володимира Балуха, а також Павла Гриба, які були незаконно засуджені в Росії.

За деякими даними, політв'язні вже в Києві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!