Головна Новини Політика внутрішня політика Суд звільнив офіцера ЗСУ, якого підозрювали в роботі на ФСБ Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд звільнив офіцера ЗСУ, якого підозрювали в роботі на ФСБ Росії

Підозрюваний дав згоду на обмін в РФ

5 вересня 2019, 14:56 comments1841
Поділіться публікацією:
Суд звільнив офіцера ЗСУ, якого підозрювали в роботі на ФСБ Росії

Суд для обміну полоненими звільнив з-під варти офіцера запасу Збройних сил Олександра Ракушина, якого підозрюють у роботі на ФСБ Росії. Про це повідомив його адвокат Радіон Пугач.

Наприкінці серпня за рішенням суду запобіжний захід для підозрюваного буd змінений з арешту на особисте зобов'язання. Пугач заявив, що це пов'язано з обміном полоненими між РФ і Україною.

"Ці події пов'язані. Хоч він (Ракушин) громадянин України, але він дав добровільну згоду на обмін в РФ", — сказав адвокат.

Захисник підозрюваного також зазначив, що справу проти Ракушина не припинено, а дата обміну ще не визначена.

Жителя Маріуполя Ракушина затримали в червні. Оперативники спецслужби встановили, що він був завербований на території Росії в 2017 році кадровим співробітником ФСБ під час зустрічі випускників Ленінградського вищого військово-політичного училища протиповітряної оборони ім. Юрія Андропова.

Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний намагався вербувати діючих співробітників СБУ і готував фізичну ліквідацію окремих офіцерів української спецслужби. Він також збирав і передавав інформацію про переміщення військової техніки та дислокації задіяних у проведенні ОНС в Донецькій області окремих підрозділів ЗСУ.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент РФ Володимир Путін вважає, що обмін утримуваними особами між РФ і Україною буде масштабним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!