Головна Новини Політика внутрішня політика Головою Госгеонадр може стати чиновниця, яка допомагала Коломойському і Злочевському
commentss НОВИНИ Всі новини

Головою Госгеонадр може стати чиновниця, яка допомагала Коломойському і Злочевському

Ліцензії компанії отримували через «чужі руки»

6 вересня 2019, 12:24 comments1954
Поділіться публікацією:
Головою Госгеонадр може стати чиновниця, яка допомагала Коломойському і Злочевському

Крісло нового голови Державної геологічної служби може зайняти юрист, який очолювала юридичний відділ відомства, Христина Браїлівська. За даними ЗМІ, вона сприяла в отриманні спецдозволів на розробку надр великим українським компаніям.

Всупереч заклику президента України Володимира Зеленського провести "повне кадрову перезавантаження" найбільш корупційних держорганів до кінця року, відомство може очолити юрист, через якого проходила видача ліцензій компаніям українських олігархів у попередні роки.

Відомо, що виходець з компанії "Інфокс" Миколи Злочевського Христина Браїлівська почала працювати в Держгеослужбі з 2012 року. За час, який вона займала на керівній посаді, спецдозволи на видобування ресурсів отримали Ігор Коломойський, Геннадій Буткевич, Микола Злочевський та інші.

При цьому, юридична служба, в свій час могла "підіграти" Укрнафті в судах, щоб та змогла отримати дозволи, незважаючи на податкову заборгованість.

"Формально Держгеонадра відмовляла цим компаніям у видачі ліцензій на родовища, але робила це таким чином, щоб відкрити перед ними можливість отримувати ліцензії "чужими руками", через судові органи", — пише видання.

Суд встановив, що Держгеонадра порушили порядок і терміни відмови та зобов'язав видати спецдозволи компанії Коломойського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!