Головна Новини Політика внутрішня політика Стали відомі подробиці справи розшукуваного екс-нардепа Колеснікова
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі подробиці справи розшукуваного екс-нардепа Колеснікова

За версією слідства, нардеп завдав Україні збитків на більш ніж 16 млн грн

6 вересня 2019, 14:12 comments2383
Поділіться публікацією:
Стали відомі подробиці справи розшукуваного екс-нардепа Колеснікова

Прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальну справу щодо колишнього голови Держагентства з управління державними корпоративними правами та майном, екснародного депутата Дмитро Колеснікова по 2 ч. ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), повідомляє прес-служба прокуратури.

В ході досудового розслідування було встановлено, що в червні-грудні 2012 року Колесніков, зловживаючи службовим становищем, зробив можливим відчуження виробничого і лабораторно-побутового корпусу державного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Ю. Осади" у Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв. м.

Цей інститут є єдиним в країні підприємством, яке займалося виробництвом стволів реактивних систем залпового вогню "Град", "Смерч", "Ураган", систем охолодження головок самонаведення ракет, труб і т. д. і має стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

"Воно (підприємство) не підлягає приватизації, не може бути відчужене, вилучене, передане до статутного капіталу господарських організацій; відносно нього не можуть вчинятися дії, наслідком яких може стати відчуження майна підприємства", — сказано в повідомленні.

Встановлено, що Колесніков підписав документи, якими фактично вилучив приміщення з переліку майна підприємства, що зробило можливим їх незаконну приватизацію та відчуження. У результаті незаконних дій були нанесені збитки на суму понад 16 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв сайт "Коментарі", колишнім народним депутатам від "Опозиційного блоку" Олександру Вілкулу та Дмитру Колеснікову оголошено про підозру. Екс-нардепів оголосили в розшук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!