Анатолій Шарій підтримав телеканал NewsOne

Претензії до телеканалу NewsOne "взяті з повітря", вважає блогер Анатолій Шарій

Відомий блогер і журналіст Анатолій Шарій приєднався до політиків, аналітиків та представників журналістського цеху, які виступили в підтримку телеканалу NewsOne. Відповідну відео заяву він розмістив на своєму ютуб-каналі.

На думку Анатолія Шарія, ініціатива Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в судовому порядку позбавити ліцензії опозиційний телевізійний канал незаконна і підстави для винесення такого рішення не існує.

"Незалежно від ставлення до каналу, не можна накочуватися на нього без причини, - заявив блогер. - А ми вивчали з-за чого накочується Нацрада. Не з-за чого! Вони просто взяли з повітря претензії і вирішили накатиться".

Шарій висловив переконання, що редакцією телеканалу NewsOne не порушувалося чинне законодавство, а значить і претензії до цього ЗМІ з боку Нацради з телебачення і радіомовлення – безпідставні.

"Ніякого порушення законодавства не було. Вони (Насцовет – ред.) просто вигадали претензію - упевнений журналіст. - Коли я читаю, що вони там понаписували: заклики до ведення агресивної війни, заклики до відділення територій... Маячня цей читаю. Цього не було! ...Ми ж не ідіоти. Ми ж по-російськи розуміємо, і по-українськи теж".

Крім цього, блогер прямо вказав на подвійні стандарти і роботі Нацради з телебачення і радіомовлення, і в ув'язненні сумнівних "експертів" від медіаспільноти, схвалили наступ на свободу слова і тиск на неугодний владі телевізійний канал.

"Це вже не смішно. "Діалог заради миру" – це розцінюється як розпалювання ворожнечі, - обурений Анатолій Шарій. - Такого не буває. Цього не може бути. Але у них там був зроблений висновок, деякими експертами, що таке може бути".