Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: головне завдання України — мир на Донбасі на основі «Мінська»
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: головне завдання України — мир на Донбасі на основі «Мінська»

Голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя», народний депутат Віктор Медведчук назвав Мінські угоди основою миру на Донбасі

10 вересня 2019, 17:55 comments1645
Поділіться публікацією:
Медведчук: головне завдання України — мир на Донбасі на основі «Мінська»

"Фундаментом для досягнення миру на Донбасі є Мінські угоди. Вони визнані безальтернативними і в Києві, і в Донецьку, і в Луганську, і в Москві, і у Вашингтоні. Так було і так є", — нагадав Медведчук.

Народний депутат зазначив, що Мінські угоди засновані на прийнятому, але не діючому законі про особливий статус Донбасу з відповідними змінами до Конституції, закон про вибори та закон про амністію.

"Сьогодні головне завдання Верховної Ради — прийняти ці рішення, щоб розблокувати мирне врегулювання конфлікту на підставі та у повній відповідності з Мінськими угодами. І в цьому питанні ми готові співпрацювати з усіма фракціями в парламенті, в тому числі і з президентом України", — сказав політик.

Медведчук також підкреслив, що для України сьогодні найбільш важливим завданням є повернення миру на Донбас.

"Важливіше завдання, ніж мир на Донбасі, ніж повернення Донбасу в Україну, а України на Донбас, ніж припинення бойових дій на сьогоднішній день немає – ні для держави, ні для президента, ні для влади, яка сконцентрована в цьому парламентському залі у вигляді різних фракцій і депутатських груп", — зазначив політик.

Нагадаємо, в перший день роботи Верховної Ради IX скликання партія "Опозиційна платформа – За життя" зареєструвала проект постанови про невідкладні заходи для припинення бойових дій та відновлення миру, імплементації Мінських угод. Документ передбачає підготовку законів, спрямованих на забезпечення імплементації Мінських угод. Віктор Медведчук тоді заявив, що постанова про мир в Україні стала першою ініціативою "Опозиційної платформи – За життя", яка принесе мир в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!