Головна Новини Політика внутрішня політика За мітингами проти Зеленського стоїть екснардеп Святаш, - Дубинський
commentss НОВИНИ Всі новини

За мітингами проти Зеленського стоїть екснардеп Святаш, - Дубинський

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубинський звинуватив колишнього нардепа Дмитра Святаша в організації мітингів проти Володимира Зеленського під час виборчої кампанії навесні поточного року.

12 вересня 2019, 17:58 comments2390
Поділіться публікацією:
За мітингами проти Зеленського стоїть екснардеп Святаш, - Дубинський

Відзначимо, що, за даними ЗМІ, Святаш є власником відомої автомобільної корпорації "АІС". А Дубинський, в свою чергу, стверджує, що саме Святаш лобіював високі мита на ввезення іномарок в Україну.

"Для чого було божевільне розмитнення авто з Європи, Штатів, яке досі зберігається на території України? Високе розмитнення лобіювалося завжди Святашем... І Святаш, судячи з усього, замовляв і оплачував той мітинг проти Зеленського", — констатував Дубинський.

За даними нардепа, навесні під час виборчої кампанії пенсіонерам роздавали плакати і платили по 100 грн за акцію під будівлею телекомпанії "1 1", "щоб вони кричали, що Зеленський поганий, а Порошенко хороший". І за всім цим, за його словами, стояв Святаш.

Дубинський також повідомив, що Дмитро Святаш нібито організовує проплачені акції протесту з метою тиску на суди, Державне бюро розслідувань, прокуратуру і Агентство по управлінню активами (АРМА), тому що у нього вилучають його заставне майно.

Відзначимо, що мова йде про кредити "Укрсиббанку", видані Святашу і його партнеру по "АІС" Василю Полякову більше 10 років тому. Право вимоги за кредитами зараз належить групі DCH, а загальна сума зобов'язань за ці роки досягла 100 млн дол. США. Група DCH неодноразово заявляла про те, що Святаш в бутність народним депутатом, використовував мандат для ухилення від сплати податків і систематично чинив тиск на суди і прокуратуру. На парламентських виборах-2019 Святаш програв на одномандатному окрузі кандидату від "Слуги народу", а частина майна "АІС" у справі про незаконне заволодіння грошовими коштами кредитора передана в управління АРМА.

Дубинський підкреслив, що за нової влади боржники банків не зможуть ухилятися від відповідальності.

Раніше комітет Ради з питань фінансів, податкової та митної політики делегував Олександра Дубинського в конкурсну комісію з відбору незалежних членів наглядових рад банків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!