Головна Новини Політика внутрішня політика Імперативний мандат має бути в повному обсязі, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Імперативний мандат має бути в повному обсязі, - Медведчук

Голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя», народний депутат Віктор Медведчук заявив, що підтримує введення імперативного мандату в повному обсязі

12 вересня 2019, 20:14 comments1797
Поділіться публікацією:
Імперативний мандат має бути в повному обсязі, - Медведчук

Медведчук, який є одним з авторів конституційної реформи 2004 року, зазначив, що реформа передбачала імперативний мандат в повному обсязі.

"Це означало, що невходження народного депутата, обраного за списками, його вихід або виключення з фракції, передбачало позбавлення депутатського мандата", — пояснив політик.

Однак, за словами нардепа, на останньому етапі голосування 8 грудня 2004 року із закону прибрали один з цих пунктів.

"Залишили пункти про невходження до складу фракції і добровільний вихід, а норму про виключення з фракції – прибрали. Я думаю, що це була помилка, більше того, результатом такої помилки були дострокові вибори 2007 року", – вважає Медведчук.

За словами політика, відсутність імперативного мандата дозволила депутатам безперешкодно виходити з фракцій, під прапором яких вони пройшли, і входити до складу інших.

"Так не має бути, і тому я прихильник імперативного мандату в повному обсязі", – підкреслив голова політради "Опозиційної платформи – За життя".

Нагадаємо, у 2012 році Віктор Медведчук заявив, що для ефективної роботи Верховної Ради "потрібно повернутися до парламентсько-президентської форми правління, пропорційної системі виборів і вводити імперативний мандат".

Як відомо, в лютому 2014 року на вимогу громадян Верховна Рада проголосувала за повернення до парламентсько-президентської республіки. І нове скликання парламенту має намір реалізувати ідеї Медведчука про пропорційну систему виборів і введення імперативного мандата.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!