Головна Новини Політика внутрішня політика Партії, що набрали від двох до п'яти відсотків голосів повинні отримувати держфінансування, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Партії, що набрали від двох до п'яти відсотків голосів повинні отримувати держфінансування, - Медведчук

«Опозиційна платформа – За життя» не підтримує пропозицію президента знизити обсяг державного фінансування політичних партій

13 вересня 2019, 13:20 comments1352
Поділіться публікацією:
Партії, що набрали від двох до п'яти відсотків голосів повинні отримувати держфінансування, - Медведчук

"Опозиційна платформа – За життя" проти позбавлення державного фінансування політсил, що не пройшли у Верховну Раду .

"У суспільстві, де немає досить розвиненої політичної структуризації, ні в повній мірі представництва наших виборців. Таке рішення категорично неправильне", – заявив журналістам в кулуарах Верховної ради Віктор Медведчук, глава Політради партії "Опозиційна платформа – За життя".

На думку народного депутата, зміни, які пропонують внести до ст. 172 і ст. 173 закону україни "Про політичні партії в Україні", не дозволять багатьом політичним силам розвиватися і претендувати на те, щоб представляти інтереси своїх виборців у вищому законодавчому органі країни.

Віктор Медведчук називає дві головні причини, по яким не варто міняти дане законодавство: "По-перше, сьогодні провладна партія поставила завдання змінити Конституцію України в контексті скорочення кількості народних депутатів з 450 до 300. По-друге, пропонується записати в основному законі (чого не було раніше), що вибори в парламент будуть проводитися за пропорційною системою. Якщо вибирається пропорційна система, то мова повинна йти про широкою, інтенсивної, ефективної політичної структуризації". Як зазначив парламентарій, підтримка партій є обов'язковою.

"Те, що фінансово підтримуються політичні сили, які пройшли в парламент, це добре. Але в чинному законі була закладена і інша правильна ідея – про фінансову підтримки партій, які набрали 2% і більше, хоча і не пройшли в парламент", – говорить Віктор Медведчук, акцентуючи увагу на те, що політичні партії повинні розвиватися, повинні претендувати на своє місце в майбутньому у Верховній Раді України.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!