Головна Новини Політика внутрішня політика Пристайко запропонував провести місцеві вибори і на окупованому Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Пристайко запропонував провести місцеві вибори і на окупованому Донбасі

Глава МЗС виключив «зраду»

13 вересня 2019, 18:06 comments2203
Поділіться публікацією:
Пристайко запропонував провести місцеві вибори і на окупованому Донбасі

Міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко заявив, що українське керівництво виступає за проведення виборів у місцеві органи влади, в тому числі на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми погодилися на Мінські домовленості п’ять років тому, зокрема й на проведення виборів. На нашу думку, ідеально було б провести вибори, доки це неможливо, одночасно в усій нашій державі. В них (на окупованих територіях Донбасу) уже двічі були вибори — фейкові, їхніх результатів ми не визнаємо. Зараз ми пропонуємо провести одночасно вибори на всій території, зокрема й на окупованій. Подивимося, чи спрацює це, за часом виключно", — сказав міністр.

Глава МЗС зауважив, що так звану "формулу Штайнмайєра" погодив колишній президент Петро Порошенко в 2016 році.

"Ми як люди, які виконують навіть те, що пообіцяли наші попередні президенти, повинні виконувати. Ми зараз обговорюємо, в якій формі... В ній (у формулі Штайнмайєра) немає нічого цікавого, або такого, щоб звинувачували у зраді або перемозі", — сказав Пристайко.

Відзначимо, "формула Штанмайєра" передбачає паралельне введення заходів щодо безпеки (розведення техніки і живої сили уздовж лінії розмежування) і прийняття Україною політичної частини Мінських угод. Мова йде про проведення на підконтрольних територіях місцевих виборів під контролем ОБСЄ, після чого Рада має надати окупованому зараз Донбасу особливий статус.

Як повідомляв сайт "Коментарі", вибори в місцеві органи влади можуть пройти вже в квітні 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!