Головна Новини Політика внутрішня політика Стартували українсько-американські навчання "Rapid Trident-2019"
commentss НОВИНИ Всі новини

Стартували українсько-американські навчання "Rapid Trident-2019"

Навчання триватимуть два тижні та в них візьмуть участь близько 500 військовослужбовців із 13 країн

16 вересня 2019, 10:34 comments2462
Поділіться публікацією:
Стартували українсько-американські навчання "Rapid Trident-2019"

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки відбулася церемонія відкриття українсько-американських навчань "Rapid Trident-2019".

Двотижневі навчання пройдуть на різних ділянках Яворівського полігону. У 2019 року в них візьмуть участь понад 3 тисячі українських військових. Більшість з них — це представники гірничо-штурмової бригади Сухопутних військ ЗСУ. Крім того, більшість військових мають досвід у зоні АТО і ООС.

Крім українських учасників буде близько 500 військовослужбовців із 13 країн-учасниць НАТО: США, Канада, Болгарія, Грузія, Італія, Литва, Молдова, Польща, Румунія, Німеччина, Данія, Туреччина і Великобританія.

Навчання пройдуть традиційно під українсько-американським керівництвом, за ними стежитимуть два полковника — Олександр Жакун і Тіматі Клівленд.

В рамках військових навчань "Rapid Trident-2019" будуть використовувати систему імітаційного моделювання, за допомогою якої можна відтворити дії "своїх" підрозділів і противника в віртуальному просторі в режимі реального часу.

Також до навчань залучили 600 одиниць автомобілів і бронетехніки, 4 вертольоти Мі-8, за допомогою яких будуть здійснювати медичну евакуацію і висадку десанту.

Навчання, метою якого є відпрацювання спільних дій у складі миротворчих коаліційних сил, триватиме до 28 вересня.

Як повідомляв портал "Коментарі", Silver Arrow і Furious Axe планується провести восени в Латвії. Масштабні навчання збройних сил Латвії та підрозділів іноземних збройних сил Silver Arrow пройдуть з 23 вересня по 6 жовтня.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!