Головна Новини Політика внутрішня політика Мер Львова підтримав вимогу аграріїв заборонити продаж землі іноземцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Мер Львова підтримав вимогу аграріїв заборонити продаж землі іноземцям

Мер Львова Андрій Садовий підписав звернення Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) до президента з проханням заборонити в Конституції продаж землі сільськогосподарського призначення іноземним громадянам

17 вересня 2019, 16:16 comments2157
Поділіться публікацією:
Мер Львова підтримав вимогу аграріїв заборонити продаж землі іноземцям

"Тема ринку землі стосується сьогодні кожного. Адже це не лише питання економіки, в умовах ведення війни, — це, передусім, питання національної безпеки. Крім того, аграрний бізнес сьогодні забезпечує 17% ВВП країни та 40% валютних надходжень. В разі допуску іноземців з їх дешевими кредитами на ринок землі в Україні, вітчизняний сільгоспвиробник може бути просто витіснений з агросектору", — заявив голова громадської асоціації "Всеукраїнська Аграрна Рада" Андрій Дикун.

Асоціація оголосила збір підписів під даною ініціативою. В кожному обласному центрі встановлені намети ВАР, де кожен бажаючий може поставити підпис під зверненням.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський анонсував старт земельної реформи в 2019 році. Він доручив Кабінету міністрів до 1 жовтня підготувати, а Верховній Раді прийняти до 1 грудня відповідний законопроект. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, зі свого боку, в ефірі одного з телеканалів заявив, що уряд планує дозволити іноземцям купувати українську землю.

ЗМІ також повідомили, що ініціативу Всеукраїнської Аграрної Ради підтримав олігарх Ігор Коломойський.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!