Головна Новини Політика внутрішня політика Українській владі необхідно виконувати Мінські угоди, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Українській владі необхідно виконувати Мінські угоди, - Медведчук

Голова Політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук розповів про те, як він оцінює переговори, що відбулися в Мінську

19 вересня 2019, 15:38 comments1485
Поділіться публікацією:
Українській владі необхідно виконувати Мінські угоди, - Медведчук

Віктор Медведчук відзначив відсутність результатів на минулих переговорах ТКГ в Мінську.

"Наскільки я розумію і наскільки я чую за повідомленнями в ЗМІ, ніяких домовленостей не досягнуто", ‒ заявив парламентарій.

Віктор Медведчук нагадав: 2 вересня під час зустрічі радників голів держав "нормандської четвірки" було прийнято рішення, що "формула Штайнмайера" повинна бути письмово зафіксована. Однак, як зазначив політик, вчора в Мінську була відмова від відповідного затвердження і підписання документа.

За словами Медведчука, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко розуміє формулу Штайнмайера виключно в своєму прочитанні.

"Він правильно говорить про те, що необхідно проводити вибори і в перший день після виборів вступає в силу закон про особливий статус, який був прийнятий, але не розблокований", ‒ заявив Медведчук. При цьому він підкреслив: Пристайко не говорить про те, що "Мінські угоди передбачають постійну основу внесення змін до Конституції та впровадження, імплементацію в Конституцію особливого статусу".

Парламентарій також зазначив, що для проведення виборів на Донбасі Верховна Рада України повинна прийняти закон про вибори на цих неконтрольованих територіях.

"А для того, щоб Верховна Рада прийняла цей закон, згідно з Мінськими угодами, необхідно узгодити модальність цього закону з представниками Донецька, Луганська. Тобто це не короткий термін для підготовки та це довге логістичне плече", ‒ заявив Медведчук.

Політик наголосив, що з 2016 року питання мирного врегулювання на Донбасі так і не зрушив з місця: "У жовтні 2016 року на очній, останній, до речі, зустрічі глав держав "нормандської четвірки" була прийнята "формула Штайнмайера" і те, що вона буде реалізовуватися. Але Україна відмовилася тоді від її реалізації. Пройшло більше трьох років. Фактично три роки минуло. А віз і нині там".

Нагадаємо, партія "Опозиційна платформа – За життя" послідовно виступає за реалізацію "Комплексу заходів по виконанню Мінських угод", оскільки вони визнані безальтернативними у всьому світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!