У Вінниці Зеленському передали посвідчення товариства сліпих, а губернатору — крота

Влада регіону не може допомогти підприємству УТОС

У Вінниці під час представлення нового голови облдержадміністрації Владислава Скальського директор підприємства Вінницького товариства сліпих (УТОС) Костянтин Ільницький передав посвідчення УТОС на ім'я президента Володимира Зеленського, передає "Укрінформ".

Посвідчення отримав заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов.

"Я розраховував, що сьогодні приїде президент. Статут Українського товариства сліпих передбачає, щоб до наших лав вступали люди зрячі. Тому сьогодні Вінницьким товариством сліпих на ім’я Володимира Олександровича Зеленського виписане посвідчення, що він є членом Українського товариства сліпих. Тому він зобов’язаний нам допомагати, передайте йому будь-ласка", - сказав Ільницький, звертаючись до Трофимову.

Директор підприємства УТОС зазначив, що його підприємство, як і подібні підприємства по всій країні, знаходиться в жалюгідному стані і потребує підтримки держави, а місто та область не мають важелів допомоги Підприємству товариства сліпих.

Крім того, Ільницький подарував Скальському м'яку іграшку - крота, а також попросив, щоб вона була у чиновника в кабінеті, як нагадування про проблеми незрячих людей.

Володимир Зеленський призначив Владислава Скальського головою Вінницької обласної державної адміністрації.