Головна Новини Політика внутрішня політика Віктор Медведчук вважає реальним зниження ціни на газ для населення до 3800-4000 тис. гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук вважає реальним зниження ціни на газ для населення до 3800-4000 тис. гривень

Голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук розповів про законопроект, який дозволить знизити тарифи на газ

19 вересня 2019, 17:47 comments1547
Поділіться публікацією:
Віктор Медведчук вважає реальним зниження ціни на газ для населення до 3800-4000 тис. гривень

Партія "Опозиційна платформа – За життя" розробила механізм зниження ціни на газ для населення, який відображений у новому законопроекті, зареєстрованому у Верховній Раді України. Про це в кулуарах парламенту розповів голова Політради партії Віктор Медведчук.

"Для зниження ціни на газ, навіть якщо не говорити про домовленості щодо закупівлі імпортного газу, ми пропонуємо це зробити за рахунок внутрішніх умов: збільшити внутрішній видобуток газу, якого достатньо для забезпечення потреб населення, і скасувати податок на додану вартість і податок або збір за використання надр" – так Віктор Медведчук прокоментував законопроект, який "Опозиційна платформа – За життя" розробила в інтересах мільйонів українців, які стали заручниками політики тарифного геноциду.

"Ми вважаємо, що реальна ціна, навіть без урахування вартості того газу, який закуповується за імпортом, не повинна перевищувати 3800-4000 грн за тисячу кубів", – заявив парламентарій.

Він наголосив, що такі цифри цілком реальні, але багато чого буде залежати від того, чи готове парламентську більшість підтримати даний законопроект.

"Ця реальна можливість є, і, мені здається, Верховна Рада повинна піти по цьому шляху, щоб зменшити навантаження на наших громадян, на наше населення в питанні вартості газу", – зазначив Віктор Медведчук, акцентуючи увагу на тому, що від ціни на газ прямо залежать не тільки тарифи на теплопостачання і гаряче водопостачання, але і собівартість величезної кількості продукції.

В "Опозиційній платформі – За життя" впевнені, що в інтересах українських громадян важливо також домовитися про прямі поставки газу з Російської Федерації.

Нагадаємо, керівництво партії, зокрема Віктор Медведчук і Юрій Бойко, неодноразово вели переговори з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і главою "Газпрому" Олексієм Міллером, результатом яких стало рішення російської сторони про надання 25% знижки на газ для України. Підтвердив цю домовленість і президент Росії Володимир Путін, який публічно заявив, що при прямих поставках російського газу ціна для українського споживача може бути знижена на 25%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!