Головна Новини Політика внутрішня політика Рада відправила закон про прослушку нардепів на доопрацювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада відправила закон про прослушку нардепів на доопрацювання

Парламент не зміг прийняти законопроект №1009 у другому читанні

19 вересня 2019, 18:34 comments1781
Поділіться публікацією:
Рада відправила закон про прослушку нардепів на доопрацювання

Верховна рада відправила на повторне друге читання законопроект №1009 президента Володимира Зеленського, який передбачає дозвіл на прослушку нардепів. Про це повідомляє РБК-Україна.

Нагадаємо, що  в кримінальному процесуальному кодексі України та закону "Про статус народного депутата України" йдеться, що без згоди ВР забороняється здійснювати обшук нардепа, огляд його особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення, а також втручатися у таємницю листування, телефонних розмов та іншої кореспонденції.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Закон про імпічмент спрямований Зеленському. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон №1012 "Про особливу процедуру відсторонення президента України з посади (імпічмент)".

Відповідно до законопроекту, імпічмент можливий тільки у випадку, якщо президент вчинив державну зраду або якийсь інший злочин. Підставою для початку процедури усунення глави держави від влади є письмове подання, підписане більшістю народних депутатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!