Головна Новини Політика внутрішня політика Режисер фільму про Стуса використовував Медведчука для «розкрутки» картини, - політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Режисер фільму про Стуса використовував Медведчука для «розкрутки» картини, - політолог

Аналітик і політтехнолог Сергій Лозовський зазначив, що автори фільму про українського поета Василя Стуса «Заборонений» не ризикнули згадувати ім'я Віктора Медведчука, який був адвокатом дисидента

20 вересня 2019, 18:53 comments2181
Поділіться публікацією:
Режисер фільму про Стуса використовував Медведчука для «розкрутки» картини, - політолог

Так, Лозівський зазначає, що режисер Роман Бровко створив "дешеву бутафорію" і "махрову вульгарщину", а не фільм про дисидента.

"Замість епохи 60-х – бачимо дешеву бутафорію, замість акторської гри – як актори байдуже "відбувають номер", замість історії людини – якийсь плакат, замість режисерських фішок – розгнуздану фантазію сексуально стурбованого режисера", — відзначив політолог, нагадавши, що син Стуса також розкритикував картину.

Крім того, за словами аналітика, фільм сприяє роз'єднанню України за регіональною ознакою. Крім того, за словами аналітика, фільм сприяє роз'єднанню України за регіональною ознакою. Зокрема, як зазначає політолог, шахтарі Донбасу — батьківщини Стуса — показані аморальними людьми, які постійно п'ють алкоголь і живуть для того, щоб погіршити життя оточуючим.

Лозовський також зазначив, що автори фільму не зважилися згадувати у фільмі адвоката поета, голови політради "Опозиційної платформи — За життя", нардепа Віктора Медведчука.

"Показово, що автори фільму не ризикнули згадувати Віктора Медведчука, хоча під час зйомок намагалися створити ажіотаж навколо імені опозиційного політика. Але у фільмі діє тільки безіменний персонаж – адвокат Стуса", — зауважив політтехнолог.

Крім того, за словами Лозовського, відповідальність за провал фільму має нести і експрем'єр-міністр Володимир Гройсман, який втручався в процес творення картини.

"Сам Медведчук тоді заявив, що у разі виходу в прокат фільму "Стус" з недостовірною інформацією про нього, голова "Українського вибору" залишає за собою право на відповідні правові дії. Сумно і смішно, але недостовірна інформація у фільмі виявилася від першої до останньої секунди. Ні спроба привернути увагу через скандал, ні 19 мільйонів державних гривень авторам не допомогли", — підсумував Лозовський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!