Головна Новини Політика внутрішня політика Верховна рада хоче внести зміни до Митного кодексу
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна рада хоче внести зміни до Митного кодексу

У Митному кодексі України очікуються серйозні зміни для боротьби з контрафактними товарами

20 вересня 2019, 19:28 comments1541
Поділіться публікацією:
Верховна рада хоче внести зміни до Митного кодексу

Верховна рада підтримала за основу в першому читанні законопроект №1230 "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України". За нього проголосували 255 нардепів. Про це повідомляє РБК-Україна.

Документ пропонує розширити перелік об’єктів прав інтелектуальної власності, для захисту переміщення товарів через митний кордон України та дати їм визначення "контрафактні товари", "піратські товари", "товари, що підозрюються у порушенні права інтелектуальної власності".

Також планується розширити випадки застосування заходів, пов’язаних із призупиненням митного оформлення товарів, що підозрюються у порушенні права інтелектуальної власності, у тому числі за ініціативою митного органу.

Законопроект передбачає: 

- відшкодування витрат пов’язаних зі зберіганням та знищенням товарів, що підозрюються у порушенні права інтелектуальної власності;

- запровадження можливості дострокового випуску товарів, митне оформлення яких призупинено за підозрою у порушенні прав інтелектуальної власності;

- встановлення особливостей призупинення митного оформлення та знищення невеликих партій товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", В Україну прибуло третє судно з вугіллям із Колумбії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!