Головна Новини Політика внутрішня політика Пристайко підтвердив збереження курсу України на членство в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Пристайко підтвердив збереження курсу України на членство в НАТО

Пристайко назвав членство в НАТО найефективнішим методом захисту незалежності України

21 вересня 2019, 06:35 comments1849
Поділіться публікацією:
Пристайко підтвердив збереження курсу України на членство в НАТО

Міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко підтвердив, що пріоритетом для України залишаються набуття членства в Північноатлантичному Альянсі (НАТО) та Євросоюзі. Про це він сказав в інтерв'ю hromadske.

Він підтвердив, що чинна влада не знімає питання ПДЧ — плану дій щодо членства в НАТО.

"Якщо треба ПДЧ, окей, нехай буде ПДЧ. Ми будемо звертатися за ним, коли будемо готові почути позитивну відповідь, і коли Україна буде готова це зробити", — сказав Пристайко.

Крім того, Пристайко підкреслив необхідність членства України в НАТО, що стане "самим ефективним методом захисту української незалежності".

"Моя персональна думка — як би не закінчився нинішній конфлікт, нам все одно треба думати вже зараз, як забезпечити свою безпека на майбутнє. Я вважаю, що нічого кращого в нашій частині континенту, чим НАТО, не придумано і не буде найближчим часом", — сказав міністр.

 Як повідомляв портал "Коментарі", країни-члени НАТО зберуться на саміт в Україні 31 жовтня. Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква на спільному засіданні парламентських комітетів з питань зовнішньої політики та інтеграції України з ЄС. "Важлива подія — засідання Північноатлантичної ради 31 жовтня в Україні, тобто послів в Брюсселі країн-членів НАТО. У президента України буде відповідний формат участі", — поінформував Жовква. .

За його словами, в НАТО всі знають про прагнення України стати членом альянсу, і військові навчання є частиною реалізації даної мети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!