Міжнародні делегації України очолили депутати зі "Слуги народу"

Геращенко порадила українській делегації "не рефлексувати на деяких чванливих європейців"

У суботу, 21 вересня, голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко повідомив, що депутат Верховної Ради Микита Потураєв (фракція "Слуга народу") очолив делегацію України в Парламентській асамблеї ОБСЄ. Колега Яременка по фракції Єгор Чернєв став головою української делегації в Парламентській асамблеї НАТО.

"У деяких делегаціях наші колеги-жінки становлять половину складу. Дуже радий за колегу по комітету Єлизавету Ясько, яка обрана головою делегації в ПАРЄ, і сусідку-мажоритарницю Лесю Забуранну, яка обрана співголовою групи дружби з Канадою", – відзначив також Яременко у фейсбуці.

Колишня учасниця делегації України в ПАРЄ Ірина Геращенко порадила новим українським представникам у міжнародних структурах "координувати всі наші дії з нашими справжніми союзниками, щоб не залишитися сам на сам з підступністю і підлістю РФ , й не дуже рефлексувати на деяких чванливих європейців, для яких давно форма замінила зміст".

17 вересня Рада сформувала новий склад української делегації в ПАРЄ, з попереднього складу делегації в ній залишилися Олексій Гончаренко і Сергій Соболєв.

Парламентська асамблея Ради Європи 26 червня погодилася повернути делегацію Росії без санкцій. У відповідь на це делегації Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та України в ПАРЄ покинули зал засідань.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Україна не братиме участь в найближчій сесії ПАРЄ.