Головна Новини Політика внутрішня політика СБУ: "З 2015 року майже 400 терористів Л / ДНР перейшли на бік України"
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ: "З 2015 року майже 400 терористів Л / ДНР перейшли на бік України"

При цьому законом не передбачено їх звільнення від кримінальної відповідальності

22 вересня 2019, 23:26 comments2115
Поділіться публікацією:
СБУ: "З 2015 року майже 400 терористів Л / ДНР перейшли на бік України"

Починаючи з серпня 2015 року української влади добровільно здалися 383 учасника збройних формувань "ДНР" і "ЛНР", в тому числі 128 осіб в минулому році і 16 — з початку 2019 року. Про це повідомляє Служба безпеки України, відповівши на офіційний запит видання "Апостроф".

Відзначається, що всі ці особи склали зброю в рамках програми СБУ "На тебе чекають вдома". Вона передбачає, що учасники незаконних збройних формувань можуть перейти на сторону законної влади з найменшими втратами.

"Це єдиний шанс для тих, хто не вчинив тяжких злочинів, законно вибратися з болота т.зв. "руського миру", — відзначають в силовому відомстві.

Як підкреслили в СБУ, програма "не встановлює законодавчих гарантій і процедур звільнення осіб від кримінальної відповідальності", а лише передбачає консультативну допомогу в припиненні ними протиправної діяльності.

В СБУ додали, що в цьому відношенні тісно співпрацюють з Національною поліцією, оскільки більшість правопорушень розслідують саме поліцейські. Також співробітники відомства нагадують, що для можливості скористатися даною програмою, досить звернутися до співробітників СБУ безпосередньо або через родичів, знайомих за допомогою одного з доступних засобів зв'язку.

Нагадаємо, на початку місяця портал "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, як донецький найманець добровільно здався співробітникам Нацполіціі і висловив бажання про співпрацю для розкриття злочину проти цілісності України. Відзначається, що повинності усвідомив, що співпраця з окупантами т.зв. "ДНР" було буквально "найбільшою помилкою в його житті".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!