В НАПК знайшли в декларації колишнього заступника міністра Гримчака порушень на 1 млн грн

Відомості про порушення передадуть у НАБУ

Національне агентство з запобігання корупції виявило недостовірні дані в декларації про доходи за 2016 рік тодішнього заступника міністра з питань окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Юрія Гримчака. Про це повідомляє НАПК.

"Юрій Гримчак у декларації за 2016 рік недостовірно вказав відомості про власний отриманий дохід у вигляді заробітної плати та не зазначив відомості про фінансові зобов’язання члена сім’ї (дружини) перед ТОВ “ОТП Факторинг Україна”. Так, загальна сума недостовірних відомостей у декларації за 2016 рік становить понад 1 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Крім того, також було встановлено, що народний депутат Петро Сабашук вніс недостовірні відомості в декларацію за 2016 рік. Так, нардеп не вказав корпоративні права, а також прогулянкове самохідне моторне судно і причіп, які належать йому на праві власності. Також не вказані відомості про розмір сплачених коштів в рахунок позики і відомості про видатки, здійснені у звітному періоді. Сума недостовірних відомостей перевищує 1 млн грн.

НАПК направить обґрунтовані висновки про порушення в Національне антикорупційне бюро. Згідно ст. 366 - 1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації) порушникам загрожує штраф від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 42-51 тис. грн) або громадські роботи, або ув'язненне на термін до 2 років.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 16 серпня Деснянський районний суд Чернігова задовольнив клопотання прокуратури та заарештував Юрія Гримчака на 60 діб з можливістю внесення застави в сумі 6 млн грн. Заставу не вносили.