Головна Новини Політика внутрішня політика Рада при НАБУ відповіла на заклики Зеленського скаржитися на хабарі
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада при НАБУ відповіла на заклики Зеленського скаржитися на хабарі

У Раді НАБУ побоюються дестабілізації роботи Бюро

23 вересня 2019, 17:44 comments2795
Поділіться публікацією:
Рада при НАБУ відповіла на заклики Зеленського скаржитися на хабарі

Рада громадського контролю Національного антикорупційного бюро (НАБУ) заявляє, що в повноваження органу не входить розслідування випадків так званої "побутової" корупції і президент Володимир Зеленський, як зазначили в Раді, ввів громадян в оману.

"Через хибну інформацію про повноваження Бюро, гаряча лінія НАБУ буде перевантажена дзвінками щодо порушень, які не є підслідними органу. Такі дії очільника держави можуть призвести до дестабілізації роботи Бюро та викликати шквал негативу населення. Більшість громадян не є спеціалістами у Кримінальному процесуальному кодексі України і цілком довіряють словам Президента. А отже, громадяни вимагатимуть від органу розслідування справ, які йому не підслідні", — йдеться в заяві.

У Раді НАБУ додали, що орган розслідує тільки злочини, які скоїли вищі посадові особи, зокрема, президент, прем'єр-міністр, міністри, народні депутати і т. д. Більше того, сума хабара або збитку має дорівнювати або перевищувати суму 500 прожиткових мінімумів (9,6 млн грн).


Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше 23 вересня президент Володимир Зеленський оприлюднив відеозвернення, в якому закликав українців повідомляти про випадки хабарів на "гарячу лінію" НАБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!