Головна Новини Політика внутрішня політика Коломойський vs Шустер: експерти розповіли, кому вигідний конфлікт
commentss НОВИНИ Всі новини

Коломойський vs Шустер: експерти розповіли, кому вигідний конфлікт

При цьому експерти сумніваються, що Шустер зможе відсудити 10 млн грн

23 вересня 2019, 18:56 comments5959
Поділіться публікацією:
Коломойський vs Шустер: експерти розповіли, кому вигідний конфлікт

У п'ятницю, 20 травня в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" відбувся публічний конфлікт між ведучим Савіком Шустером та олігархом Ігорем Коломойським, який завершився обіцянками зустрітися в суді.

Так, Коломойський стверджував, що Шустер винен йому 2,3 млн дол. США за програми "Свобода слова", які не були зняті. При цьому олігарх заявив, що більша частина коштів за передачі не зазначена в контракті і була переведена в офшор. У відповідь, Шустер вимагав повернути Україні 155 млрд грн ПриватБанку і заявив, що подасть на бізнесмена до суду позов про захист честі і гідності на 10 млн грн. Мова йде про зняття ток-шоу "Свобода слова" з ефіру "1+1" за кілька хвилин до початку трансляції.

Експерти оцінили для видання "Коментарі" перспективи справи "Шустер проти Коломойського". Політолог, співробітник Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Максим Степаненко вважає, що скандал вигідний насамперед телеведучому.

"Даний конфлікт в прямому ефірі був вигідний саме Савіку Шустеру, оскільки він зміг "хайпанути" на ньому. Про перепалку написали багато ЗМІ, що створює рекламу проекту Шустера. Тому сам результат можливого судового провадження відходить на другий план", — сказав експерт.

При цьому Степаненко сумнівається в розгляді цієї справи. На сьогодні позови так і не були подані, а український медіа-простір дуже динамічний і інтерес до конфлікту швидко згасне.

Експерт вважає, що для ведучого єдина можливість повернути інтерес до теми полягає в його здатності наповнити її новою інформацією, в контексті конфлікту Коломойського з Рінатом Ахметовим, на каналі якого зараз виходить ток-шоу. Зокрема, це може бути першим елементом в медіа-війні двох ЗМІ. При цьому експерт сумнівається, що Шустеру вдасться відсудити 10 млн грн.

"Сума претензій у 10 млн грн є явно завищеною. Українські суди, як правило, не ухвалюють настільки великі суми в якості компенсації у справах про захист честі і гідності. Судовий процес, якщо такий і почнеться, буде досить тривалим", — сказав експерт, зазначивши примарні шанси телеведучого на успіх у суді.

Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала також вважає, що виграв від цього конфлікту Шустер, оскільки це хороша реклама його передачі незалежно від результату судового процесу.

"А ось для Коломойського, і для команди Зеленського все не так райдужно. Так чи інакше, саме вони будуть згадуватися в негативному світлі. Думаю, для Зеленського це – черговий дзвіночок, що пора зробити все, щоб його ніяк не пов'язували з Коломойським", — констатував експерт.

Адвокат Тетяна Матяш, зі свого боку, зазначила, що про перспективи справи говорити не можна, оскільки їй невідомі матеріали.

"Не маючи доступу до умов контракту, обговорювати його як мінімум непрофесійно. За умови, що з обох сторін при складанні контракту працювали не просто хороші юристи, а саме фахівці в сфері телебачення, контракт мав бути з безліччю підводних каменів. Процес же з точки зору правової практики має бути яскравим і цікавим", — констатувала юрист.

Нагадаємо, в кінці липня стало відомо, що журналіст Савік Шустер повертається на українське телебачення з новим соціально-політичним ток-шоу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!